Plan van aanpak voor wielerwedstrijden

De KNWU heeft voor alle disciplines een plan van aanpak samengesteld om wedstrijden op te starten in coronatijd. In het plan van aanpak zijn vier fases beschreven: lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. Tijdens alle fases worden de richtlijnen zoals beschreven door het RIVM, NOC*NSF en de KNWU gehanteerd.

Bij de opstart van wedstrijden zijn de plaatselijke richtlijnen van de gemeente en veiligheidsregio's altijd leidend. Het moment waarop van fase wordt gewisseld is afhankelijk van de ontwikkelingen vanuit het kabinet en het RIVM. De in het document genoemde datums zijn daarom streefdata waaraan geen rechten ontleend kunnen worden. De aandachtspunten in het document zijn bedoeld om organisatoren te helpen met het opstellen van een plan van aanpak waarmee actief naar de gemeente gegaan kan worden voor toestemming voor de desbetreffende wedstrijd.

Hier kun je het document bekijken en downloaden.

Wielersport monitor 2020

08 april 2020 - Buiten bewegen is, nu sportfaciliteiten gesloten zijn, voor veel mensen het alternatief om te sporten. We gaan sportief fietsen en trekken eropuit met... Lees meer »

Wielerdocu op L1

03 april 2020 - De Hel van het Mergelland, heet tegenwoordig Volta Limburg Classic, maar is al sinds 1973 een begrip in de wielersport, een klassieker door de... Lees meer »