Actieplan Dameswielrennen 2019-2022

Limburg Cycling heeft het Actieplan Dameswielrennen Limburg 2019-2022 gepresenteerd met negen actiepunten die het dameswielrennen een impuls moeten geven. Zo komen er onder andere verschillende ‘Ladies Only’ projecten, worden er beurzen voor wieleropleidingen uitgegeven, een koersprogramma voor junioren dames aangeboden en kunnen organisatoren extra financiële ondersteuning krijgen voor dameswedstrijden en breedtesport activiteiten.

Ambassadrice Leontien van Moorstel
Leontien van Moorsel, ambassadrice van het Actieplan Dameswielrennen reageert enthousiast, “Fantastisch om te zien dat ze in Limburg door blijven pakken. Dat begon onder andere met  de terugkeer van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Maar nu ondernemen ze in de volle breedte actie om het dameswielrennen van top- tot breedtesport te versterken, super!”, aldus van Moorsel.

Wedstrijdsport
Het Actieplan is tot stand gekomen met input van verenigingen en organisatoren. Uit de cijfers is gebleken dat de wedstrijdsport bij dames nauwelijks groei laat zien. Een groot deel van de activiteiten focust zich dan ook om meer dames te interesseren voor de wedstrijdsport. “Door in te zetten op verschillende projecten en verschillende niveaus willen we zoveel mogelijk dames bereiken en interesseren om op de fiets te stappen. Recreatief maar dus zeker ook prestatief”, aldus Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling. 

Kijk voor meer informatie over het Actieplan Dameswielrennen op www.limburgcycling.com/actieplan-dameswielrennen