Amstel Gold Race Ladies Edition start met 22 damesploegen

De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op 19 april voor het vierde achtereenvolgende jaar verreden. Dit jaar leggen de dames wederom 127 kilometer af over hetzelfde parcours als afgelopen jaar. “Het vrouwenwielrennen wordt steeds professioneler en vanuit de Amstel Gold Race werken wij daaraan mee door de dames te waarderen op wereldniveau. De dameskoers wordt (gedeeltelijk) verreden over hetzelfde prachtige parcours als de mannen en daarnaast maak ik me hard voor een goede organisatie, reëel prijzen- en startgeld en niet te vergeten voldoende media-aandacht”, aldus koersdirectrice Leontien van Moorsel.

Aan de start staan maar liefst 23 ploegen. Dit zijn er vier meer dan in 2019. 15 ploegen hebben automatisch startrecht voor deze Womens WorldTour wedstrijd.

Alé BTC Ljubljana (Italië)Boels Dolmans Cycling Team (Nederland)
Canyon / SRAM Racing (Duitsland)Parkhotel Valkenburg (Nederland)
CCC – LIV (Polen)Ceratizit – WNT Pro Cycling Team (Duitsland)
FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope (Frankrijk)Valcar – Travel & Service (Italië)
Movistar Team Women (Spanje)Bigla – Katusha (Zwitserland)
Mitchelton Scott (Australië)Lotto Soudal Ladies (België)
Team Sunweb (Duitsland)Cogeas Mettler Look Pro Cycling Team (Rusland)
Trek - Segafredo (Verenigde Staten) 

Daarnaast heeft koersdirectrice Leontien van Moorsel acht wildcards vergeven voor deelname aan de Amstel Gold Race Ladies Edition. Onderstaande teams strijden door middel van de wildcard mee voor de overwinning.

Multum Accountants – LSK Ladies Cycling Team (België)Hitec Products – Birk Sport (Noorwegen)
Biehler Krush Pro Cycling (Nederland)Astana Women’s Team (Kazachstan)
Doltcini – Van Eyck Sport UCI Women Cycling (België)CAMS – Tifosi (Groot-Brittanië)
NXTG Racing (Nederland)Chevalmeire Cycling Team (België)

Startgeld damesploegen hoger in Amstel Gold Race Ladies Edition
Vanwege reglementaire wijzigingen vanuit de UCI keert de Amstel Gold Race dit jaar 10.000 euro meer uit aan startgeld aan de diverse ploegen. Het prijzengeld dat de Amstel Gold Race uitkeert na afloop is sowieso hoger dan de UCI voorschrijft. Hiermee levert de Amstel Gold Race een extra bijdrage aan de ontwikkeling van het dames wielrennen.

De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt dit jaar wederom door de NOS live uitgezonden op NPO 1.

De dames race start om 10:50 vanaf het Vrijthof in Maastricht. Tijdens de 127 kilometer lange koers passeren de dames onder andere de Eyserbosweg en de Keutenberg. In de finale rijden ze vier lokale ronden waarin de Cauberg, Geulhemmerweg en Bemelerberg zijn opgenomen.

Rabobank Liberation Ride

24 juli 2020 - Ben jij die Uber coole Mountainbiker en BMX-er die graag eens over hindernissen wil racen? Neem dan deel aan de eerste editie van de Rabobank... Lees meer »

Ladies Only - Pro Training

15 juli 2020 - Op 29 juli organiseert Limburg Cycling op het Tom Dumoulin Bike Park een Ladies Only - Pro Training die wordt verzorgd door meerdere rensters van Team... Lees meer »