Amstel Gold Race wisselt met Parijs-Roubaix

Eenmalig zal de Amstel Gold Race voor zowel heren als dames een weekend naar voren schuiven. Komend wielerseizoen zal deze voorjaarsklassieker verreden worden op zondag 10 April. Hiermee valt de Amstel precies tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. De wisseling heeft plaatsgevonden vanwege de Franse verkiezingen die op deze datum plaatsvinden, waardoor Parijs-Roubaix moet uitwijken en de plek van de AGR inneemt. De toerversie van de Amstel Gold Race met circa 15.000 wielerliefhebbers zal traditiegetrouw de dag ervoor plaatsvinden.

Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: “Christian Prudhomme belde me dat Parijs-Roubaix van de overheid niet op 10 april verreden mocht worden vanwege de Franse verkiezingen en vroeg of we bereid waren van datum te wisselen. In goed overleg met de ASO, UCI en onze partnergemeenten Maastricht en Valkenburg aan de Geul hebben we besloten om vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden eenmalig van weekend te wisselen met Parijs-Roubaix. Het is mooi dat je elkaar op die manier kunt helpen en iedereen bereid is om hieraan mee te werken.

Zondag 10 april is voor ons ook een prachtige plek in de kalender van de voorjaarsklassiekers. Bijkomend voordeel voor de regio is dat we met de nieuwe datum een week voor het Paasweekend van 16 en 17 april 2022 zitten en de lokale verblijfsaccomodaties een extra weekend hebben met veel overnachtingen. We hopen natuurlijk weer een koers als vanouds te organiseren, mét publiek en een parcours dwars door het Limburgse landschap.”

Christian Prudhomme, directeur van ASO Cyclisme: “Deze oplossing is te danken aan de welwillendheid en positieve opstelling van de Amstel Gold Race organisatie en in het bijzonder van Leo van Vliet en de Internationale wielrenunie UCI. We willen hen mede namens de duizenden fans bedanken voor de medewerking aan deze datawijziging.”

Thom Ligthart, Marketing Manager Amstel: “We gaan er volgend jaar met een volledig Amstel Gold Race weekend weer een feestelijke editie van maken. Waar vrienden samen na afloop van een mooie tocht kunnen proosten met een verdiend biertje. 

Vanaf 11 oktober opent de inschrijving voor de toerversie, we verwachten – zeker na de afgelopen succesvolle editie – ook nu weer veel animo.”

Open Trainingen in Limburg

27 september 2021 - Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en zou je graag eens kennismaken met wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en/of veldrijden? Meld je dan... Lees meer »