Boels Ladies Tour start met proloog op Tom Dumoulin Bike Park

De Boels Ladies Tour start op dinsdag 3 september met een proloog op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. De openingstijdrit van drie kilometer wordt volledig afgewerkt op de volgens velen mooiste wieleraccommodatie van Europa. Op dat traject komen de deelneemsters twee korte klimmetjes tegen. Eerder finishte de enige etappekoers uit de Women’s WorldTour in de Benelux al eens op het Bike Park, maar het is voor het eerst dat een volledige rit wordt afgewerkt op deze wielerbaan.

Organisator Thijs Rondhuis koos bewust voor minder tijdritkilometers voor de komende editie, die van 3 tot en met 8 september wordt verreden. “De afgelopen edities van de Boels Ladies Tour hadden we zowel een proloog als een langere individuele tijdrit in ons rittenschema opgenomen, nu beperken we ons tot een proloog. Hierdoor worden in de tijdritten minder grote tijdsverschillen gerealiseerd, we verwachten als gevolg daarvan een meer open koers en een heviger strijd om de oranje Boels-leiderstrui.”

Kit for Kids

06 mei 2019 - Wielrennen is een dure sport. Voor sommige gezinnen is wieleruitrusting niet te betalen. Tal van kinderen willen dolgraag wielrennen, maar krijgen... Lees meer »