De Cauberg krijgt zijn eigen trein

Vandaag openden op station Valkenburg koersdirecteuren van de Amstel Gold Race voor mannen en vrouwen, Leontien van Moorsel en Leo van Vliet, officieel de Cauberg-trein van Arriva.

Deze trein draagt aan de buitenkant de naam ‘de Cauberg’ en is aan de binnenkant geheel in wielersfeer gebracht met allerlei wetenswaardigheden over de wielerhistorie van de Cauberg.  Leontien van Moorsel werd in 1998 op de Cauberg wereldkampioene tijdrijden en staat prominent op de foto in de trein, evenals een foto van viervoudig winnaar Philippe Gilbert. 

De Valkenburgse wielerberg, vaak een scherprechter in de ontknoping van de Zuid-Limburgse klassieke de Amstel Gold Race, maar ook onderdeel van vijf Wereldkampioenschappen wielrennen, twee etappes van de Tour de France en vele landelijke en regionale wedstrijden, is de laatste in een serie van veertien bestemmingen die een trein naar zich vernoemd krijgt

Foto’s: Deswijzen Fotografie/ Ronald Du Chatinier

Tour de France Roadbook 2018

13 juni 2018 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Wil jij ook perfect op de hoogte zijn van de routes van alle 21... Lees meer »

Oproep: Versterking gezocht

22 mei 2018 - Met Sabrina Stultiens, Bryony van Velzen, Kylie Waterreus en Kirsten Peetoom hebben we enkele mooie Limburgse uithangborden binnen het dameswielrennen... Lees meer »