De Cauberg krijgt zijn eigen trein

Vandaag openden op station Valkenburg koersdirecteuren van de Amstel Gold Race voor mannen en vrouwen, Leontien van Moorsel en Leo van Vliet, officieel de Cauberg-trein van Arriva.

Deze trein draagt aan de buitenkant de naam ‘de Cauberg’ en is aan de binnenkant geheel in wielersfeer gebracht met allerlei wetenswaardigheden over de wielerhistorie van de Cauberg.  Leontien van Moorsel werd in 1998 op de Cauberg wereldkampioene tijdrijden en staat prominent op de foto in de trein, evenals een foto van viervoudig winnaar Philippe Gilbert. 

De Valkenburgse wielerberg, vaak een scherprechter in de ontknoping van de Zuid-Limburgse klassieke de Amstel Gold Race, maar ook onderdeel van vijf Wereldkampioenschappen wielrennen, twee etappes van de Tour de France en vele landelijke en regionale wedstrijden, is de laatste in een serie van veertien bestemmingen die een trein naar zich vernoemd krijgt

Foto’s: Deswijzen Fotografie/ Ronald Du Chatinier

Wielerboek Jan Janssen 68

25 april 2018 - In het Parkhotel Valkenburg is het boek Jan Janssen 68 gepresenteerd. Tour de France directeur Christian Prudhomme kwam speciaal naar Limburg om het... Lees meer »

Nieuwsbrief #9

16 april 2018 - Onlangs is nieuwsbrief nummer 9 uitgebracht door Limburg Cycling. Ook dit keer boordevol nieuws over ontwikkelingen binnen de Limburgse Wielersport. Lees meer »

AVG Wetgeving komt er aan!

09 april 2018 - Vanaf 25 mei 2018 dient elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt te voldoen aan de nieuwe strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene... Lees meer »