Dumoulin aan de start van Hammer Limburg

Tom Dumoulin is een van de vele toprenners die op 1 juni aanstaande aan de start verschijnen van de tweede editie van Hammer Series Limburg. Behalve Tom Dumoulin nemen ook dit jaar weer tal van andere toprenners deel aan Hammer Limburg dat wereldwijd rechtstreeks en gratis te volgen is op social media. Dumoulin neemt onder andere Sam Oomen, Max Walscheid, Edward Theuns en Louis Vervaecke van Team Sunweb mee naar Limburg.

Een greep uit andere renners die komen: Sonny Colbrelli, Greg van Avermaet, Richie Porte, Simon Gerrans, Moreno Hofland, Tim Wellens, Maxime Montfort, Caleb Ewan, Mathew Hayman, Enrico Battaglin, Robert Gesink, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink,  Danny van Poppel, Gianluca Brambilla, John Degenkolb en Boy van Poppel. 

Format Hammer Limburg
Het format van Hammer Series in Limburg is onveranderd: drie dagen lang strijden twaalf WorldTour-ploegen en vier continentale teams om de titel Beste Wielerploeg ter wereld. Er zijn drie wedstrijden: de Hammer Climb (1 juni in Vaals) en de Hammer Sprint en Hammer Chase (respectievelijk 2 en 3 juni op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen). Elk team bestaat uit zeven renners, waarvan er vijf deelnemen aan elk wedstrijdonderdeel. De teamsamenstelling kan dus elke dag wisselen. De uitslag van elk wedstrijdonderdeel is altijd een teamprestatie. Elke ronde wordt op de meet gestreden voor teampunten. Hoe meer renners van een team elke ronde vooraan eindigen, hoe meer punten dat team verzamelt. Bovendien zijn er bonusrondes waarin extra punten te verdienen zijn. Na de eerste twee onderdelen, de Climb en de Sprint, wordt de balans opgemaakt. Het aantal gescoorde punten bepaalt de startvolgorde bij de Chase, de teamachtervolging op een vlak parkoers rond het Tom Dumoulin Bikepark. Voordat de Chase begint worden de punten van elke ploeg ‘omgerekend’ naar een tijdsachterstand. Het laatste vertrekt de ploeg met de minste punten. 

Kijk voor meer informatie op: www.hammerseries.com/nl