Eerste Clinics Jumbo Visma Academy in Limburg

Afgelopen week vond de (her)start van de clinics van de Team Jumbo-Visma​ Academy plaats die onderdeel zijn van de samenwerking met Limburg Cycling. Twee dagen lang stapten honderden leerlingen van het Blariacum college op de 'virtuele' fiets.

De trainingen worden gegeven om wielrennen en mountainbiken onder jongeren te stimuleren. Marjelle van Wijk van de Academy hoopt dat meer jongeren de stap naar een wielerclub maken. "Het aantal jongeren dat aan wielrennen doet neemt af. En de vijver is al niet heel groot. Daar willen we verandering in brengen. Als er enthousiasme is bij kinderen dan kunnen wij ze doorverwijzen naar de plaatselijke club. En als de vijver dan groter wordt dan kunnen daar weer talenten uit voortkomen".

Gedeputeerde Sport van de Provincie Limburg Joost van den Akker​ was ook aanwezig en kroop zowel op de Tacx​ als op de mountainbike en gaf het goede voorbeeld. L1 kwam langs en maakte een reportage.

Ready2Race in Limburg

10 augustus 2021 - Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Plezier en veiligheid staan voorop. Jij... Lees meer »