Elk kind kan wielrennen via Klaar Voor De Start

De drempel voor jeugd verlagen om te beginnen met wielrennen, mountainbiken of één van de andere wielerdisciplines. Dát is het doel van Klaar Voor De Start. In het bijzijn van fietsende jeugd en onder toeziend oog van de ambassadeurs Marianne Vos (CCC-Liv Team) en Sam Oomen (Team Sunweb) is de foundation officieel gelanceerd.

Klaar Voor De Start prikkelt de jeugd om deel te nemen aan de welbekende Dikke Banden Races die op meer locaties dan voorheen gaan plaatsvinden in het land. In deze laagdrempelige wedstrijdjes wanen de allerjongsten (7-12 jaar) zich een profrenner. Voor en na de Dikke Banden Races sturen profs videoboodschappen die de jeugd oppeppen voor de grote dag en aanmoedigen om verder in de wielersport te gaan.

DOORSTROOM |
Als er enthousiasme ontstaat, slaat Klaar Voor De Start een brug met de wielervereniging in de buurt. De jeugd sluit zich aan en maakt via het Bike Plan een half jaar lang gebruik van een gratis fiets (racefiets, mountainbike, BMX of veldrit fiets), waarbij de noodzakelijke verzekeringen zijn inbegrepen. Daarnaast krijgen de kinderen een pakket met uitrusting, waaronder kleding, een bidon en een helm. Desgewenst halen zij hun fietsje af bij een service punt van Klaar voor de Start.

ZELFSTANDIGE STICHTING |

Klaar Voor De Start is een zelfstandige stichting, die op steun kan rekenen van een rits Nederlandse wielerprofs. Naast Oomen en Vos staan ook Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk achter het initiatief. Klaar Voor De Start staat open voor samenwerkingen met bedrijven en andere organisaties in de wielerwereld die graag een steentje willen bijdragen aan het toegankelijker maken van de wielersport voor de jeugd.

Kijk voor meer informatie op: https://www.klaarvoordestart.org