Eroica Limburg 2019 in het teken van de regenboogtrui

Retro wielerevent Eroica Limburg brengt ode aan grote kampioenen. In het weekend van 28 en 29 juni 2019 vindt de vierde editie van Eroica Limburg plaats in wereldwielerstad Valkenburg. Zuid-Limburg en de grensstreek zullen het decor vormen voor dit unieke retro evenement op tweewielen. De deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit vier routes. De organisatie brengt dit jaar met Eroica Limburg een ode aan het WK wielrennen hetgeen maar liefst 6 maal in Limburg is georganiseerd. Naast het wielrennen is er natuurlijk ook weer veel aandacht voor muziek, eten en drinken.

Dersaborgpark
Op vrijdag 28 juni wordt om 13.00u gestart met de opening van het festival door wethouderClaudia Bisschops en oud-renner Joop Zoetemelk. Vanaf dat moment kunnen de deelnemershun startbewijzen ophalen en is de wielermarkt en foodtruckfestival in het Dersaborgparkgeopend. Om 18.00u starten vervolgens 100 deelnemers aan de zogenaamde “Worlds ride”.Deze rit brengt een hommage aan de vele WK’s die in Limburg zijn georganiseerd door dejaren heen en voert over verschillende WK parcoursen in en rond Valkenburg. Aanmeldenvoor de Worlds-ride is alleen mogelijk voor Eroica deelnemers.

11 wereldkampioenen te gast
Eroica Limburg kan ieder jaar rekenen op de aanwezigheid van grote vedetten uit dewielersport. Dit jaar rijden naast de Eroica Limburg ambassadeurs Joop Zoetemelk, JanJanssen en Leo van Vliet maar liefst 11 Nederlandse wereldkampioenen (o.a. Adrie van derPoel, Keetie van Oosten, Gerrit Solleveld, Leontien van Moorsel) mee tijdens de EroicaLimburg toertocht die op zaterdag 29 juni as. wordt verreden. “Een ongekend aantal. Datgeeft maar weer eens aan hoe populair het retro wielrennen is, ook bij de voormalige profs.Hiermee bieden we de bezoekers en deelnemers een extra dimensie. Kom langs, ga op defoto met deze helden en luister naar de bijzondere anekdotes van de helden van weleer.Hier kijken we bijzonder naar uit,” aldus organistoren Richard Van Beek en Iwan Linckens.

Unieke afstanden
Eroica Limburg kent dit jaar 4 afstanden die allen starten in het centrum van Valkenburg bijCup&Vino. Tussen 6.00u en 10.00u starten een kleine duizend deelnemers aan de door hungekozen route door het Limburgse land en de grensstreek. Nieuw is dat de organisatie ditjaar gekozen heeft voor een extra korte (35 kilometer) en lange (200km) afstand naast de65km en 125km routes. “Met deze aanvulling willen we de doelgroep voor Eroica Limburgoprekken met families die de Eroica beleving willen meemaken met het hele gezin op eenrelatief korte en makkelijke route. Daarnaast hebben we van deelnemers nadrukkelijk devraag gekregen om ook een lange route te organiseren. Voor de echte Eroica die-hards iseen 200km route uitgepijld.”De routes voeren langs de mooiste plekken in de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan deGeul, Eijsden-Margraten, Maastricht, Voerendaal, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Vaals en deLimburgse grensstreek met uitstapjes naar Duitsland en België. De grotten van Valkenburg,de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld, Hoeve Cortenbach inVoerendaal, de molen van Vrouwenheide in Ubachsberg en het Drielandenpunt in Vaalsworden allemaal gepasseerd. De onverharde en veldwegen door het prachtige Limburgselandschap vormen het decor voor Eroica Limburg. Onderweg zijn speciale rustplekkeningericht waar de deelnemers kunnen genieten van streekgerechten, wijnen en lokalelekkernijen.

Eroica Limburg Festival
In het Dersaborgpark vindt vanaf vrijdagmiddag 13.00u het gratis te bezoeken muziek- enfoodtruckfestival plaats met veel aandacht voor lekker eten en drinken en muziek. DJ Snakedraait vanaf 13.00u. De Creedence Clearwater Revival band start om 20.00u. De wielermarktmet leuke stands met kleding, fietsen, onderdelen en accessoires start ook om 13.00u.Op zaterdag draait DJ Snake vanaf 12.00u. De foodtrucks en wielermarkt is dan ookgeopend. Ruud Heine zingt de mooiste songs tussen 14.00u en 17.00u. Vanaf 14.00ufinishen de eerste deelnemers aan Eroica Limburg. Zij worden muzikaal ontvangen door dedames van Freakin Awesome die voor een swingende sfeer zullen zorgen waarna omstreeks18.00u de 70’s and 80’s party start. Veel sfeer gegarandeerd in het Dersaborgpark(tegenover gemeentehuis) tijdens Eroica Limburg 2019.

Deelnemen
Aanmelden voor Eroica Limburg kan nog steeds online via deze link:https://www.eroicalimburg.nl/Nu+inschrijvenAlle deelnemers krijgen naast de bijzondere ervaring en de geweldige verzorging onderweg(streekgerechten, wijnen, lekkernijen) een startpakket met stoffen rugnummer, flesje super8 bier en herinneringsmedaille.