Eroica Limburg eert geletruidrager Joop Zoetemelk

Eroica Limburg viert 1e lustrum met eerbetoon aan Joop Zoetemelk en TI-Raleigh ploeg. Eroica Limburg bestaat 5 jaar en viert feest met een uniek eerbetoon aan de Nederlandse wielerheld Joop Zoetemelk. In juli 2020 is het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. De organisatie achter het unieke retro wielerevent is samen met oud-renners als Leo van Vliet, Piet van Katwijk en Jacques Hanegraaf druk in de weer om een heuse TI-Raleigh reünie te organiseren in het weekend van 26 en 27 juni 2020.

TI-Raleigh reünieDeze reünie wordt gehouden op vrijdag 26 juni 2020. De dag voorafgaand aan de EroicaLimburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel alsmogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met deEroica Limburg deelnemers een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden.

Eroica Limburg toertocht
Naast de TI-Raleigh reunion ride met Joop Zoetemelk staat op zaterdag 27 juni de EroicaToertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst vier routes:
Family ride (40 kilometer)
Heuvelland route (65 kilometer)
Maas route (110 kilometer) en
Drielandenroute (165 kilometer).

Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van voor 1987. “Het is een prachtige bonte stoet van fietsen uit het begin van de vorige eeuw tot aan de vroege jaren negentig. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode past.” Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer.

Muziek- en wielerfestival
Vanaf vrijdagmiddag 14.00u gaat het festivalterrein in het Dersaborgpark (tegenovergemeentehuis) open. Hier worden de startbewijzen opgehaald, wordt livemuziek gespeeld,vindt een heuse wielerbeurs plaats, staan verschillende foodtrucks en heerst het heleweekend een geweldige retro sfeer.

Deelnemen?Vanaf 5 december kan geprofiteerd worden van een vroeg boek korting. Binnenkort gaat denieuwe website online waar alle info met betrekking tot deelname en Eroica Limburg staat,www.eroica.cc/en/limburg Alle deelnemers krijgen naast de bijzondere ervaring en degeweldige verzorging onderweg (streekgerechten, wijnen, lekkernijen) een startpakket metstoffen rugnummer, flesje super 8 bier en een herinneringsmedaille.

Rabobank Liberation Ride

24 juli 2020 - Ben jij die Uber coole Mountainbiker en BMX-er die graag eens over hindernissen wil racen? Neem dan deel aan de eerste editie van de Rabobank... Lees meer »

Ladies Only - Pro Training

15 juli 2020 - Op 29 juli organiseert Limburg Cycling op het Tom Dumoulin Bike Park een Ladies Only - Pro Training die wordt verzorgd door meerdere rensters van Team... Lees meer »