Gemeente Leudal is bereid mee te betalen aan een wielerbaan in Neer

Het college van B en W van Leudal heeft aangegeven bereid te zijn om €820.000 vrij te maken voor een wielerbaan in plan ’t Maasveld in Neer. De voorwaarde die de gemeente stelt is dat de Provincie Limburg ook middelen te beschikking stelt.

Na aan lange aanloopperiode van onzekerheid en een eerder gestrand initiatief in de kern Haelen, lijkt de kans op een wielerbaan in de Gemeente Leudal (die als Veilige wieleromgeving voor de regio Midden-Limburg moet dienen) actueel te zijn. De locatie waar de veilige wieleromgeving moet komen is Park 't Maasveld, waar 40 verenigingen samenwerken binnen de Open Club gedachte. 

Met de bereidheid van het college van B&W van de Gemeente Leudal om middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van Park 't Maasveld is een belangrijke eerste stap gezet. Bij de ontwikkeling gaat het naast een 800 meter lange ovalen wielerbaan ook over een verlicht parcours voor voor mountainbikers en cyclocrossers. 

De planning van de initiatiefnemers is om in het eerste kwartaal van 2019 met een voorstel richting de Provincie Limburg te gaan. Indien de Provincie Limburg (financieel) besluit mee te werken aan het initiatief moet de gemeenteraad nog een definitief besluit nemen.