Genomineerden wielerprijzen Limburg bekend

De Club 24 organiseert al vele jaren de verkiezing tot Renner van het Jaar en Renner van de Toekomst. Tijdens de jaarvergadering van Club 24 zijn de genomineerden voor 2017 gekozen:
  • Voor ‘Limburgs Renner van het Jaar 2017’ komen in aanmerking: Tom Dumoulin, Wout Poels, Mike Teunissen en Sabrina Stultiens.
  • De genomineerden voor ‘Limburgs Renner van de Toekomst 2017’ zijn: Milan Vader, Jaap Kooijman, Nils Sinschek en Stijn Daemen.

Sinds 1985 wordt de Renner van het Jaar gekozen door de leden van Club 24 en negen jaar later werd ook de prijs voor de Renner van de Toekomst toegevoegd. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de hand van Wil van der Laan. Toekenning van deze prijzen is bedoeld als een extra blijk van waardering voor de renners (vanaf de categorie junioren) aan het eind van een wielerseizoen. Opgericht door toenmalig burgemeester Jan Som, KNWU consul Sjeng Duykers en microfonist Fer Meesen heeft men in de loop van deze 33 jaar een groot aantal bekende wielrenners de eer kunnen geven die zij in dat jaar verdiend hadden. Namen als Frans Maassen, Rob Ruijgh, Bart Brentjens, Tom Dumoulin, Max van Heeswijk en Raymond Meys staan onder meer meerdere malen gegraveerd op de wisselbeker. Daarnaast wordt Limburg hiermee als wielerprovincie extra op de kaart gezet. 

De prijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens het Wielergala 2017 in Schouwburg Venray. Dit is een besloten avond voor genodigden. 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting  Limburg Cycling en de (wieler-)gemeente Venray.

Tour de France Roadbook 2018

13 juni 2018 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Wil jij ook perfect op de hoogte zijn van de routes van alle 21... Lees meer »

Oproep: Versterking gezocht

22 mei 2018 - Met Sabrina Stultiens, Bryony van Velzen, Kylie Waterreus en Kirsten Peetoom hebben we enkele mooie Limburgse uithangborden binnen het dameswielrennen... Lees meer »

Vaals goes Hammer

17 mei 2018 - Eenmalig en daarom uniek, de Avondetappe in Vaals op 1 juni. Om 20.30 uur geeft Mart Smeets het startschot van zijn alom geroemde wielershow “De... Lees meer »