Genomineerden wielerprijzen Limburg bekend

De Club 24 organiseert al vele jaren de verkiezing tot Renner van het Jaar en Renner van de Toekomst. Tijdens de jaarvergadering van Club 24 zijn de genomineerden voor 2017 gekozen:
  • Voor ‘Limburgs Renner van het Jaar 2017’ komen in aanmerking: Tom Dumoulin, Wout Poels, Mike Teunissen en Sabrina Stultiens.
  • De genomineerden voor ‘Limburgs Renner van de Toekomst 2017’ zijn: Milan Vader, Jaap Kooijman, Nils Sinschek en Stijn Daemen.

Sinds 1985 wordt de Renner van het Jaar gekozen door de leden van Club 24 en negen jaar later werd ook de prijs voor de Renner van de Toekomst toegevoegd. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de hand van Wil van der Laan. Toekenning van deze prijzen is bedoeld als een extra blijk van waardering voor de renners (vanaf de categorie junioren) aan het eind van een wielerseizoen. Opgericht door toenmalig burgemeester Jan Som, KNWU consul Sjeng Duykers en microfonist Fer Meesen heeft men in de loop van deze 33 jaar een groot aantal bekende wielrenners de eer kunnen geven die zij in dat jaar verdiend hadden. Namen als Frans Maassen, Rob Ruijgh, Bart Brentjens, Tom Dumoulin, Max van Heeswijk en Raymond Meys staan onder meer meerdere malen gegraveerd op de wisselbeker. Daarnaast wordt Limburg hiermee als wielerprovincie extra op de kaart gezet. 

De prijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens het Wielergala 2017 in Schouwburg Venray. Dit is een besloten avond voor genodigden. 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting  Limburg Cycling en de (wieler-)gemeente Venray.

Ad Wijnands "LEEF JE DROOM"

12 oktober 2017 - Voormalig profwielrenner en jeugd trainer geeft op 18 november een openhartige presentatie over zijn wielercarrière en zijn strijd tegen kanker. Deze... Lees meer »

Limburg Cross Kampioenschap

02 oktober 2017 - Zondag 29 oktober staat in Venlo de volgende wedstrijd om de Toma Cycles Cup - Limburgcross​ ook in het teken van het Limburg Cross Kampioenschap. In... Lees meer »