GRAVEL SERIES LIMBURG - 'Liberation' edities 2019

Vanwege het grote succes van de gravel series in 2018 heeft de organisatie besloten om in 2019 een vervolg te geven aan het evenement. Voor 2019 staan dan ook twee zeer bijzondere Gravel evenementen op de agenda. De Stichting Crossborder Cycling Limburg heeft gekozen om het thema van de bevrijding (Liberation) aan de Gravel series te koppelen.

De ‘Liberation’ edities worden gekenmerkt door bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden in Zuid-Limburg (Eijsden-Margraten, Maastricht, Gulpen-Wittem, Vaals, Simpelveld, Voerendaal, Valkenburg, Kerkrade) en de grensstreek. Genieten van het unieke Zuid-Limburgse landschap en aandacht voor de Limburgse fruitteelt die zo bepalend is binnen hetzelfde landschap is een belangrijk aspect.

Daarnaast passeren ze vele plaatsen die een eigen uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding, vrijheid, gedenken en herdenken. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen naar de historie van de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Limburg. Tevens zullen verschillende re-enactors gekleed in kleding uit die tijd aanwezig zijn op en langs de route.

Kit for Kids

06 mei 2019 - Wielrennen is een dure sport. Voor sommige gezinnen is wieleruitrusting niet te betalen. Tal van kinderen willen dolgraag wielrennen, maar krijgen... Lees meer »