Gravel Series Limburg – Liberation rides

Op zondag 10 mei en zondag 13 september 2020 vindt de derde editie van de Gravel Series Limburg plaats in respectievelijk Valkenburg aan de Geul (10 mei) en Banholt (13 september).

Bevrijding als thema
In 2020 vindt de Gravel Series plaats op 10 mei en op 13 september. Data die in Nederlanden Limburg verbonden zijn aan het thema bevrijding. Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag, op10 mei staan we stil bij de Duitse inval en in de tweede week van september is het 76 jaargeleden dat (grote delen van) Zuid-Limburg werd bevrijd. De Gravel Series Limburg herdenktop verschillende manieren deze bijzondere tijd in de Limburgse geschiedenis. Deverschillende routes (20, 65, 125, 180 kilometer) brengen de deelnemers langs historischeplekken waaronder monumenten, slagvelden en andere locaties die een rol hebben gespeeld tijdens de oorlog.

Eerbetoon aan veteranen
De organisatie achter de Gravel Series wil tijdens de derde editie veteranen eren door hen gratis deelname aan te bieden voor het evenement. De organisatie trekt in deze opzetsamen met het Veteraneninstituut op. 

Nieuwe start en finishlocatie
De start en finish van de Gravel Series op 10 mei vindt plaats bij het Shimano ExperienceCenter in Valkenburg aan de Geul. Het Shimano Experience Center is ideaal gelegen tussenverschillende gravelroutes en biedt alle mogelijke faciliteiten voor de organisatie.

Routes
De vier routes van de Gravel Series Limburg zijn met veel zorg qua landschap, beleving en storytelling samengesteld. De 20 en 65 kilometer route voeren door het Zuid-Limburgse Heuvellandschap van de gemeente Eijsden-Margraten. De 125 en 180 kilometer routes voeren daarnaast nog een flink stuk door België en Duitsland. 

Meer info en aanmeldenVoor meer informatie en registratie voor de Gravel Series zie: crossbordercycling.eu

MTB-Card Zuid-Limburg 2021

16 november 2020 - Vanaf heden is de MTB-Card Zuid-Limburg 2021 in de verkoop. Met de aanschaf van de framesticker steun je als mountainbiker de aanleg en het onderhoud... Lees meer »