Hammer Series Limburg bereikt miljoenenpubliek

De eerste editie van het nieuwe UCI wielerevenement de Hammer Series Limburg is geslaagd. Dat blijkt uit onderzoek dat Zuyd Hogeschool in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen heeft uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de Hammer Series door 14,8 miljoen mensen wereldwijd is bekeken. Totaal leverde de Hammer Limburg de regio 1,2 miljoen euro aan extra inkomsten op.

Van 1 tot en met 4 juni 2017 stond Limburg, in het bijzonder Sittard-Geleen en Vaals, in het teken van de wereldwijde primeur van de Hammer Series Limburg. Een compleet nieuwe UCI wedstrijd, waarbij de beste ploegen ter wereld drie dagen lang deelnamen aan een sprintwedstrijd, een klimkoers en een ploegenachtervolging. Het evenement werd wereldwijd live uitgezonden op tv, met beelden en data vanaf de fiets. Team Sky kwam na een intensieve strijd met Team Sunweb en Orica-Scott uiteindelijk als winnaar over de streep op het Tom Dumoulin Bike Park op de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen.

Zuyd Hogeschool onderzocht de economische impact van de Hammer Series. De totale economische impact bedroeg 1,5 miljoen euro. Daarvan is ruim 1,2 miljoen euro aan te merken als uitgaven die zonder het evenement niet gedaan zouden zijn gedaan. In totaal werd het evenement door 12.900 toeschouwers bezocht. 2,5 miljoen mensen keken via internet live naar de wedstrijden. Het gemiddelde rapportcijfer voor het evenement was een 7,9 waarbij de Hammer Chase op zondag 4 juni in Sittard-Geleen het hoogst scoorde met het cijfer 8,1. 

Het aantal vrijwilligers dat een bijdrage heeft geleverd aan het evenement, bedroeg 868. Aangezien de vrijwilligers merendeels via Limburgse verenigingen werden geworven leverde dit een geldstroom op van ongeveer 10.000 euro naar het Limburgse verenigingsleven.

Al met al tevredenstellende cijfers voor deze eerste editie van het evenement. De Hammer Series Limburg vindt in 2018 en 2019 ook plaats in Sittard-Geleen. Het Tom Dumoulin Bike Park op de Sportzone Limburg speelt een centrale rol tijdens als evenementenlocatie en als start -en finishplek.  

Meer informatie over het onderzoek naar de economische impact is hier te vinden. 

Twee nieuwe wielergemeenten!

01 maart 2018 - Deze week zijn de gemeenten Bergen en Peel en Maas ook toegetreden tot de lijst met officiële Limburgse Wielergemeenten. In totaal zijn er daarmee... Lees meer »

Kaderdag Wieleracademie

20 februari 2018 - Op zondag 25 maart 2018 organiseert de Wieleracademie de Kaderdag op Papendal. Verschillende experts in en buiten wielerland zijn aan het woord en... Lees meer »

De Muur on Tour WK Editie!

23 januari 2018 - Valkenburg deint mee op de magneet die cyclocross heet. 3 en 4 februari: twee volle dagen strijd om de regenboogtruien voor junioren, vrouwen,... Lees meer »