In 2020 geen 23ste Eurode Omloop

Dit jaar zou op zondag 13 september de 23ste editie van de HLB Van Daal Eurode Omloop verreden worden. De organisatie heeft echter, in nauwe samenspraak met de Gemeente Kerkrade, besloten deze 23ste te annuleren.

De gevolgen van het Coronavirus, de onzekerheid voor de (nabije) toekomst en dedaarmee gepaard gaande gezondheids- en financiële risico’s liggen hier voornamelijk aan ten grondslag.

“De beslissing om de HLB Van Daal Eurode Omloop voor dit jaar te annuleren valt ons zwaar. Maar wijdenken wel dat wij het enige juiste besluit hebben genomen. Na intensief overleg binnen de StichtingEurode Omloop waarin verschillende scenario’s, zoals afwachten, verplaatsen of doorgaan inafgeslankte vorm, aan bod zijn gekomen, zijn wij met onze bevindingen naar de Gemeente Kerkradegestapt. Na afstemming bleek ook dat Gemeente Kerkrade, bij monde van Wethouder Jo Schlangen,zich volledig in ons besluit kon vinden:” aldus Marcel Michiels, voorzitter van de Stichting EurodeOmloop.

Of het nou de renners, de toeschouwers, de sponsors of de leden van de Stichting zijn, de gezondheidvan een ieder staat voorop. Daarnaast zijn de financiële risico’s té groot. Om de renners veilig over hetparcours te laten rijden en onze sponsors de faciliteiten te bieden op het niveau dat ze van ons gewendzijn, is een behoorlijk budget vereist. Als Stichting vinden wij het moreel moeilijk te verantwoorden omin de huidige tijd een beroep op sponsorgelden te doen bij ondernemers om de begroting sluitend tekrijgen.

Wij richten vanaf nu alle pijlen op 2021 om dan de 23ste editie van de HLB Van Daal Eurode Omloop teorganiseren. Tevens staan dan ook weer de Volta Tour de Kirchroa en de Rabobank Kids Ride op hetprogramma. Een definitieve datum voor volgend jaar in september maken wij zo snel mogelijk bekend.

Wielersport monitor 2020

08 april 2020 - Buiten bewegen is, nu sportfaciliteiten gesloten zijn, voor veel mensen het alternatief om te sporten. We gaan sportief fietsen en trekken eropuit met... Lees meer »

Wielerdocu op L1

03 april 2020 - De Hel van het Mergelland, heet tegenwoordig Volta Limburg Classic, maar is al sinds 1973 een begrip in de wielersport, een klassieker door de... Lees meer »