Inschrijvingen voor Tour de Dumoulin geopend

De jaarlijkse beleving in het centrum van Maastricht heeft op 1 april de inschrijvingen geopend. Op 6 oktober 2019 vindt de eerste editie plaats van Tour de Dumoulin met onder andere een jeugdprogramma tot en met 14 jaar, toertochten over uitdagende trainingsroutes van Tom vanaf 15 jaar, een wielerdorp met verschillende activiteiten en een wielercafé op de avond voor het evenement.

InspirerenStichting Tour de Dumoulin wil tijdens de jaarlijkse beleving deelnemers inspireren tot bewegen en ze de kans geven om een dag uit het leven van een professioneel wielrenner te ervaren in een veilige omgeving. De wielerdag is laagdrempelig en zeer toegankelijk voor de jeugd en biedt uitdaging en spanning voor de volwassenen. “Ik haal er ontzettend veel plezier uit als ik mensen, en dan vooral de jeugd, enthousiast kan maken voor het wielrennen. Hoe mooi is het dat ik dat anderen kan laten ervaren om mijn eigen manier door de wielerbeleving Tour de Dumoulin?”, aldus Tom Dumoulin.

Programma

Deelnemers tot en met 14 jaar kunnen zich inschrijven voor het jeugdprogramma. Zij fietsen onder andere een route over een speciaal circuit, volgen een clinic, krijgen tips van de profs en kunnen hun vragen stellen aan Tom bij een jeugdpersconferentie. Deelnemers vanaf 15 jaar zijn welkom bij de toertocht. De toertocht bestaat uit 3 verschillende afstanden van 75, 125 en 175 kilometer door onder andere Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. Alle deelnemers en bezoekers starten en finishen in het wielerdorp van Tour de Dumoulin. Het wielerdorp is gevestigd op de Markt van Maastricht met verschillende wieleractiviteiten, een teambus, de mogelijk om een sportmaaltijd te nuttigen en meer.

OntwikkelingHet jaarlijkse evenement en het bijbehorende programma is het vliegwiel en de motor achter het behalen van de doelstelling van Stichting Tour de Dumoulin: het bijdragen aan de ontwikkeling van het wielrennen, en dan vooral de jeugd. Kijk op de website voor meer informatie over het programma, de inschrijvingen en meer.

100% Limburg Bike

05 december 2019 - Een consortium van Limburgse bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf en bedrijven op Brightlands Chemelot Campus ontwikkelt een innovatieve... Lees meer »