Intensieve samenwerking tussen Bergklimmers en Maaslandster

Aankomend wielerseizoen zullen Wcl Bergklimmers en TWC Maaslandster Zuid-Limburg intensiever gaan samenwerken op het gebied van jeugd, nieuwelingen, junioren en beloften/elite. Hierbij zullen uitwisseling van kennis, het uitvoeren van gezamenlijke trainingen en het aan kunnen bieden van een optimaal en uitdagend wedstrijdprogramma voor wedstrijdrenners als voornaamste doelstellingen fungeren.

Ivo Spanjaard (Wcl Bergklimmers) geeft aan verguld te zijn met deze nieuwe samenwerking voor 2022. “Deze samenwerking laat zien dat wij als Limburgse wielerverenigingen een gemeenschappelijk primair doel hebben en dat is het opleiden van renners.

Daarbij hoort een gedegen wedstrijdprogramma, wij zijn ervan overtuigd dat wij als wielerverenigingen in samenwerking met het STDC (Sport Technisch District Coördinator afdeling Limburg, dhr. Jos Paumen) de wedstrijdrenners een prachtig klassiekerprogramma kunnen voorschotelen met mooie en hoogstaande wedstrijden in Nederland en Europa”, zegt Ivo Spanjaard.

“Ik deel deze mening en denk daarnaast dat de renners elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen en dat wij als begeleidingsteam ook nog veel van elkaar kunnen leren”, aldus Albert van der Leeuw (TWC Maaslandster Zuid-Limburg).

 

De eerste gezamenlijke trainingen staan inmiddels al gepland. Vanaf dinsdag 12 oktober kunnen alle categorieën de nieuwe samenwerking aftrappen met een veldrittraining op het Tom Dumoulin Bike Park. Op korte termijn zullen daarnaast ook de gezamenlijke trainingen op de weg georganiseerd worden.

Open Trainingen in Limburg

27 september 2021 - Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en zou je graag eens kennismaken met wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en/of veldrijden? Meld je dan... Lees meer »