Join the Race - Ladies Only succesvol!

Het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard is 14 juni het decor voor de 2e training van Join the Race - Ladies Only editie. De training die plaats biedt aan 15 enthousiaste dames, is volledig volgeboekt. Join the Race - Ladies Only is een initiatief dat zijn oorsprong vindt in het Actieplan dameswielrennen Limburg. Het Actieplan is een initiatief van Limburg Cycling met negen punten die het dameswielrennen een extra impuls moeten geven. Een groot deel van de activiteiten focust zich dan ook om meer dames te interesseren voor de wedstrijdsport.

Tijdens de trainingen van Join the Race krijgen de wielrensters de basisbeginselen van het wielrennen aangeleerd. Onder het genot van een aangenaam zonnetje werkten zij tijdens de 2e van 6 trainingen aan hun techniek op de fiets. De rensters deden onder leiding van Britt Jochems verschillende oefeningen waarmee ze hun bochtentechniek verbeterden. Britt, tevens ambassadrice van het actieplan dameswielrennen, gaf de dames daarnaast zowel, technische tips en trics, als theoretische aanwijzingen. Slalommen, achtjes maken, twee aan twee bochten maken en bochten maken op hoge snelheid in de groep zijn enkele voorbeelden van de activiteiten van de avond. Ook stelden we enkele deelneemsters een aantal vragen.

Hoe lang fiets je al en waarom ben je begonnen met wielrennen?
Astrid van Cauwelaert: Ik fiets al 2 jaar en ik ben begonnen door een blessure met volleybal. Mijn vriend heeft mij toen overgehaald om te gaan fietsen en ik ben sindsdien verliefd op de ontdekkingstocht die wielrennen is.
Astrid Meuleners: Ik fiets pas 1 jaar. Ik ben begonnen met wielrennen omdat ik een triatlon wil gaan doen binnenkort.
Marente Oelers: Ik fiets nu 2 jaar en ik doe het omdat het niet tijd en plaatsgebonden is maar het overal en altijd kan. Je kunt met iedereen gaan fietsen maar het liefst toch samen met mijn clubje.
Manon Zuurmond: 6 jaar geleden ben ik begonnen met wielrennen omdat vrienden de Alpe d’huez op gingen fietsen. Toen ben ik begonnen op een mountainbike en onderweg ben ik verliefd geworden op wielrennen.

Waarom hebben jullie jezelf aangemeld voor Join the Race-Ladies only editie?

Astrid van Cauwelaert: Ik heb me aangemeld om meer vertrouwen op mijn fiets te krijgen en om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op een triatlon.
Astrid Meuleners: Ik wil de techniek leren en daarnaast het sociale aspect en het plezier.
Marente Oelers: Ik wil mezelf verbeteren en veel bijleren, het is fijn om met doelen te werken.
Manon Zuurmond: Ik heb interesse om deel te nemen aan wedstrijden voor dames en ik wil via Join the Race-Ladies only editie mezelf en mijn skills verbeteren.

Tot slot: Wat is jullie favoriete klim in Limburg:

Astrid van Cauwelaert: De Loorberg
Astrid Meuleners: De Slingerberg
Manon Zuurmond: Het Drielandenpunt
Marente Oelers: De Keutenberg

Kortom de Join the Race - Ladies Only editie is een initiatief dat op veel enthousiasme van de deelnemers kan rekenen. Gezien het aantal aanmeldingen en het enthousiasme en de gezelligheid op de training kan er gesteld worden dat Join the Race-Ladies Only editie een succes is. 

Kijk voor meer informatie over het Actieplan Dameswielrennen op https://www.limburgcycling.com/dameswielrennen/