Kernen Omloop Echt-Susteren stopt na 10 succesvolle edities

Na 10 succesvolle edities valt helaas het doek voor de Kernenomloop Echt-Susteren, de enige UCI 1.2 koers in Limburg. Jarenlang is het een kleine groep wielerliefhebbers gelukt om deze attractieve koers door het Smalste Stukje Nederland te organiseren. Een koers die graag bezocht werd door aanstormend talent in internationale elite/belofte ploegen. Mannen als Dylan Groenewegen, Max Walscheid en Robert de Greef zijn in Echt als eerste over de streep gegaan en hebben vervolgens hun plek in het grote profpeloton gevonden.

Door persoonlijke omstandigheden hebben het afgelopen jaar verschillende vaste medewerkers hun bijdrage aan de organisatie moeten beperken of zelfs moeten beëindigen. “De opengevallen gaten hebben we vorig jaar met kunst en vliegwerk weten te dichten” aldus Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. Een intensieve wervingscampagne heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd. Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen. Het is steeds moeilijker om sponsors bereid te vinden onze organisatie te steunen. Tot nu toe hebben de beperkt opgebouwde financiële reserves de teruglopende sponsorinkomsten kunnen compenseren, maar daaraan is bij de 10de  editie ook een einde gekomen. “Het initiatief van Limburg Cycling om de organisatiekracht te versterken van de organisatoren van Limburgse wielerkoersen juichen wij toe, maar komt voor ons helaas net te laat”, aldus Janssen.

“Gelukkig kunnen wij terugkijken op 10 succesvolle edities van de Kernenomloop, die in de wielerwereld niet alleen in Echt-Susteren maar in geheel Nederland en daarbuiten grote bekendheid genoot. Een uitdagend  parcours, een aansprekend deelnemersveld en een perfecte organisatie waren onze kenmerken. Door ons werk hebben we de wielersport een grote dienst bewezen maar ook Echt-Susteren op de (wieler)kaart gezet. Daar zijn we met z’n allen heel trots op”, blikt Geert Janssen tevreden terug.