Ladies Course Nederlandse Wielrenbond

Nu de populariteit van fietsen onder vrouwen tot op het hoogste niveau stijgt is de tijd gekomen om de wielerbreedtesport voor vrouwen opnieuw beschikbaar te maken. Daar springt de NWB op in met laagdrempelige wedstrijden onder de naam 'Ladies Course'.

Laagdrempeligheid staat bij de Nederlandse Wielerbond altijd hoog in het vaandel. Iedereen moet kunnen meedoen bij de NWB. Voor deze vernieuwde vrouwenwedstrijden proberen ze een zo breed mogelijke doelgroep voor ons Ladies Course evenement te bereiken.

Tungelroy 11 mei
Op 11 mei gaan ze in Tungelroy van start, om 18u30 zal het startsein klinken, met zoveel mogelijk vrouwen aan het vertrek. De wedstrijd over circa 25 km zal gedeeltelijk 'en groupe' worden verreden met een snelheid van circa 25 per uur. Het laatste gedeelte zal het Tempo worden vrijgegeven en mag om het hardst worden gekoerst. Op deze manier kunnen vrouwen die nog niet gewend zijn aan het fietsen van wedstrijden in een groep hiermee op een goede en veilige wijze kennis maken.

Het enige wat je moet meebrengen is een fiets en een deugdelijke helm, want helm is verplicht!Voor deze wedstrijden neemt de NWB benodigde verzekeringen voor haar rekening, iedereen die inschrijft is op dezelfde manier verzekerd als andere wedstrijdrenners bij de NWB! Deelname aan de Ladies Course in 2019 is GRATIS!De vrouwen wedstrijd wordt door de NWB niet anders benaderd dan andere wedstrijden. In 2018 werd bij alle wedstrijden in samenwerking met Rennerz Sport & Event Timing elektronische tijdwaarneming met transponders toegepast en dat zal in 2019 niet veranderen. Ook bij de vrouwen zullen wij transponders ter beschikking stellen om de wedstrijd te volgen en een goede uitslag te verkrijgen. Verder zal een complete jury met speaker het geheel compleet maken.

Stramproy 31 augustus
Er zal ook nog in een andere discipline aan het Ladies Course programma deelgenomen kunnen worden. Dit is in Stramproy, op 31 augustus; Ploegentijdrit, start 16.00 uur. Bij voldoende inschrijvingen en deelname zal een aparte Ladies klassering worden opgemaakt. Prijzen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. 

Een ploegentijdrit is de ideale manier om kennis te maken met hardrijden in een groep. De andere rijders van je team zijn immers bekenden. Daar komt bij dat de af te leggen wedstrijd-afstanden en dus ook de duur relatief kort zijn. Verdelen van krachten en tactisch inzicht zijn daarom van groot belang!Ook aan deelname voor de Ladies course TTT (TeamTimeTrial) zijn geen kosten verbonden!

Noteer in je agenda: 
11 mei 2019, Ladies Course Tungelroy, start 18.30u Douches aanwezig!
31 augustus, Ploegentijdrit Ladies Course Stramproy, start 16.00u

Vragen & Info:

info@wielrenbond.nl; nwb@spam-protectreneegielen.nl
Inschrijven via wielrenbond.nl is reeds mogelijk!

Wielersport monitor 2020

08 april 2020 - Buiten bewegen is, nu sportfaciliteiten gesloten zijn, voor veel mensen het alternatief om te sporten. We gaan sportief fietsen en trekken eropuit met... Lees meer »

Wielerdocu op L1

03 april 2020 - De Hel van het Mergelland, heet tegenwoordig Volta Limburg Classic, maar is al sinds 1973 een begrip in de wielersport, een klassieker door de... Lees meer »