Limburg Cycling Wielerscholen van start

Onlangs zijn in Limburg twee ‘Limburg Cycling Wielerscholen’ gestart. Het College den Hulster in Venlo en de Trevianum Scholengroep in Sittard gaan 20 dagdelen (extra) wielersport aanbieden aan geïnteresseerde leerlingen. Bovendien kunnen basisschoolleerlingen aansluiten bij de trainingen op de woensdagmiddag die op de Wieleromgeving Herungerberg in Venlo en het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard plaatsvinden.

Uitgebreid wielerprogramma
De 20 dagdelen wielersport bestaan onder andere uit wielertrainingen (wielrennen en/of mountainbiken), clinics, deelname aan een toertocht en het bezoeken van een wielerwedstrijd. Een wielershirt, leenhelm en leenfiets zijn voorzien voor de deelnemers. “We zijn content dat we op beide locaties genoeg aanmeldingen hadden om van start te gaan. We denken met de wielerscholen een extra manier te hebben gevonden om kinderen te bereiken en te enthousiasmeren voor de wielersport”, aldus Milan van Wersch, Manager bij Limburg Cycling. 

Aansluiten op woensdagmiddag
De scholen, die beide tevens Topsport Talent School zijn, hebben twee docenten aangesteld voor de coördinatie van de wielerscholen. Daarnaast zijn er zowel in Venlo als in Sittard vaste trainers die invulling geven aan het programma. Basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) kunnen op woensdagmiddag aansluiten bij de clinics.

Tom Dumoulin en Wout Poels

De Limburgse wielertoppers Tom Dumoulin en Wout Poels zijn enthousiast over het initiatief. “Dit soort nieuwe initiatieven zijn ideaal om de jeugd op de fiets te krijgen en kan ik alleen maar toejuichen”, aldus Dumoulin. Wout Poels is dezelfde mening toegedaan, “Prachtig! Als dit werd aangeboden toen ik op school zat, had ik me meteen ingeschreven”. 

Meer informatie over de wielerscholen alsmede de data van de clinics op woensdagmiddag is te vinden op www.limburgcycling.com/wielerscholen/ 

Tour de France Roadbook 2019

27 juni 2019 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Dit jaar is de Grand Départ in Brussel om de hoek. Wil jij ook... Lees meer »

Kit for Kids

06 mei 2019 - Wielrennen is een dure sport. Voor sommige gezinnen is wieleruitrusting niet te betalen. Tal van kinderen willen dolgraag wielrennen, maar krijgen... Lees meer »