Limburgse selectie rijdt Boels Ladies Tour

Van 3 t/m 8 september vindt de Boels Ladies Tour plaats waar de volledige wereldtop acte de présence zal geven. Dit jaar zal er tevens een Nationale Selectie aan de start staan die Limburgs gekleurd is. Kylie Waterreus uit Ulestraten, Senna Feron uit Schimmert, Kirsten Peetoom uit Maastricht en Arianne Pruisscher uit Sittard maken deel uit van de selectie die zal fietsen onder de naam ‘National Team Netherlands - Limburg Cycling’. Mareille Meijering en Floor Weerink, de huidige nummer 1 en 2 in de Clubcompetitie, completeren het zestal dat aan de start zal staan.

Limburgse etappes
De vele initiatieven die er in Limburg worden ondernomen om het dameswielrennen in Limburg te promoten zijn niet onopgemerkt gebleven in de rest van het land. Zowel de KNWU als de organisatie van de Boels Ladies Tour wilden daarom graag meewerken aan het verzoek om een Limburgs getinte selectie deel te laten nemen. “Op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen aan promotie van het dameswielrennen in Limburg en omdat de eerste drie etappes in Limburg zijn is dat natuurlijk een prachtige combinatie voor deze rensters én het publiek”, aldus Thijs Rondhuis, organisator van de Boels Ladies Tour. 

Actieplan dameswielrennen
Via het ‘Actieplan Dameswielrennen’ worden evenementen extra ondersteund om prijzengeld te verhogen en/of live televisie mogelijk te maken en ook op het gebied van breedtesport worden er meerdere ‘Ladies-Only’ activiteiten georganiseerd. “Dat we nu ook op topsportgebied de kans krijgen om het dameswielrennen in Limburg een impuls te geven is prachtig voor de sport én de rensters. De rensters kijken er naar uit om Limburg te vertegenwoordigen”, aldus Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling. 

Over de Boels Ladies Tour
De Boels Ladies Tour start op dinsdag 3 september met een proloog op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Een dag later gaat het peloton van start in Stramproy met finish in Weert. Op 5 september staat de etappe Gennep-Gennep op het programma. Daarna vinden nog etappes in Nijverdal, Arnhem en Nijmegen plaats. De laatste twee edities werden gewonnen door Annemiek van Vleuten. 

Foto
Op de foto de Limburgse dames die met deze selectie gaan deelnemen aan de Boels Ladies Tour. V.l.n.r. . Senna Feron, Bryony van Velzen, Kylie Waterreus en Kirsten Peetoom. 

Tour de France Roadbook 2020

18 augustus 2020 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat als het goed is toch nog van start dit jaar met de Grand Départ in Nice. Wil... Lees meer »