Limburgse wielerwedstrijden gaan samenwerken

Vier Limburgse wielerwedstrijden gaan samenwerken onder de naam Limburg Cycling Classics. Het gaat om de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Ton Dolmans Trofee en de HLB Van Daal Eurode Omloop. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en kan op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving, inkoop of het delen van kennis en/of materialen. Gezamenlijk zijn er al meer dan 130 wedstrijden verreden onder de vlag van deze vier organisaties en heeft dat alleen al de laatste 10 jaar winnaars opgeleverd met klinkende namen zoals Tony Martin, Johnny Hoogerland, Ramon Sinkeldam, Stefan Küng, Floris Gerts en Moreno Hofland.

Mede-initiatiefnemer en oud-voetbalprof Ronald Waterreus: “als kleine jongen stond ik langs de weg om de Limburgse wielerwedstrijden te volgen. Nu steeds meer wielerwedstrijden het lastig krijgen of zelfs verdwijnen hoop ik dat we door samenwerking kunnen zorgen dat we deze prachtige wedstrijden voor Limburg kunnen behouden”.

Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race staat volledig achter het initiatief. “Het is van groot belang dat deze prachtige wedstrijden op de wielerkalender blijven staan. De toekomstige deelnemers aan de Amstel Gold Race worden in die wedstrijden klaargestoomd voor het grote werk”.  

“Deze evenementen zijn zoveel meer dan alleen de wedstrijden. Zo hebben deze wedstrijden samen meer dan 13 side-events voor alle doelgroepen. Daarnaast loopt het gezamenlijke (social-)media bereik tegen het miljoen aan. Dát is de kracht van deze samenwerking”, aldus Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling. 

Jean Demollin, voorzitter van de Volta Limburg Classic: “We hebben het als organisatoren allemaal moeilijk, dus de tijd is rijp om elkaar op te zoeken om er voor te zorgen dat we onze wedstrijden blijven bestaan zonder de eigen unieke identiteit van elke wedstrijd te verliezen”. 

De samenwerking wordt in 2018 laagdrempelig opgestart op het gebied van communicatie. Gedurende het jaar wordt gewerkt aan uitbreiding van de samenwerking richting 2019. 

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend tijdens de sponsorbijeenkomst van de Volta Limburg Classic bij de Brand Bier brouwerij in Wijlre. Op de foto v.l.n.r: Mede-initiatiefnemer en oud-voetbalprof Ronald Waterreus, Jean Houben (voorzitter Ronde van Limburg), Jean Demollin (voorzitter Volta Limburg Classic), Marcel Michiels (voorzitter HLB Van Daal Eurode Omloop), Armand van Mulken (voorzitter Ton Dolmans Trofee) en Milan van Wersch (Manager van Limburg Cycling)

Tour de France Roadbook 2018

13 juni 2018 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Wil jij ook perfect op de hoogte zijn van de routes van alle 21... Lees meer »

Oproep: Versterking gezocht

22 mei 2018 - Met Sabrina Stultiens, Bryony van Velzen, Kylie Waterreus en Kirsten Peetoom hebben we enkele mooie Limburgse uithangborden binnen het dameswielrennen... Lees meer »

Vaals goes Hammer

17 mei 2018 - Eenmalig en daarom uniek, de Avondetappe in Vaals op 1 juni. Om 20.30 uur geeft Mart Smeets het startschot van zijn alom geroemde wielershow “De... Lees meer »