Marc Lotz terug in de wielersport

Twaalf jaar nadat hij stopte met wielrennen is voormalig wielerprof Marc Lotz terug in de wielersport. De geboren Valkenburger gaat fungeren als ploegleider van de Limburg Cycling Selectie. In 2019 zal hij dit voornamelijk gaan doen voor de Limburgse beloften tijdens de U23 Road Series.

Lotz was professioneel wielrenner van 1997 tot 2005. Hij reed het grootste deel van zijn loopbaan voor Rabobank en nam vijf keer deel aan de Tour de France. "De Nederlandse successen in het algemeen en de Limburgse successen in het bijzonder, zorgden er voor dat het toch begon te kriebelen om iets voor de Limburgse wielersport te betekenen. Toen ik door Limburg Cycling gevraagd werd hoefde ik eigenlijk niet lang na te denken of ik terug wilde keren in de wielersport”, aldus Lotz.

Het district Limburg, fietsend onder de naam Limburg Cycling Selectie zal dit jaar deelnemen aan de U23 Road Series voor beloften. Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling , is content met de terugkeer van Lotz: “Met Marc hebben we iemand die als wielrenner alles heeft meegemaakt en talentvolle renners met zijn ervaring weer een stap verder in hun ontwikkeling kan helpen”. De eerste wedstrijd van Lotz als ploegleider is op 13 april a.s., de GP Tombroek - Rollegem in Kortrijk. 

Over de U23 Road Series
Met de oprichting van de U23 Road Series bieden de Belgische en Nederlandse wielerbonden de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. Vijf koersen worden afgewerkt op Belgisch grondgebied, vier keer gaat het peloton aan de slag in Nederland. In Limburg maakt de ‘Hel van Voerendaal’ deel uit van de U23 Road Series. Deze zal op 4 augustus verreden worden. 

Wielersport monitor 2020

08 april 2020 - Buiten bewegen is, nu sportfaciliteiten gesloten zijn, voor veel mensen het alternatief om te sporten. We gaan sportief fietsen en trekken eropuit met... Lees meer »

Wielerdocu op L1

03 april 2020 - De Hel van het Mergelland, heet tegenwoordig Volta Limburg Classic, maar is al sinds 1973 een begrip in de wielersport, een klassieker door de... Lees meer »