Meerssen nu ook Wielergemeente!

Onlangs is ook de gemeenten Meerssen toegetreden tot de lijst met officiële Limburgse Wielergemeenten. In totaal zijn er inmiddels 19 Limburgse Wielergemeenten in Limburg. In 2014 is gestart met het vastleggen en toekennen van de term 'Limburgse Wielergemeente'.

Een Wielergemeente heeft hart voor de Limburgse Wielersport, heeft wieleractiviteiten binnen de gemeentegrenzen en draagt hier ook financieel een steentje aan bij, onder andere via het Limburgs Wielerfonds. Via dit wielerfonds wordt de wielersport in Limburg financieel ondersteund. Jaarlijks wordt vastgesteld waar deze bijdragen aan worden toegekend. Dit zijn onder andere aan jeugdwedstrijden, het Regionaal Trainings Centrum wielrennen Limburg, het coördinatiepunt voor wielertoertochten en uiteenlopende breedtesportactiviteiten. Ook ontvangen wielerverenigingen met jeugdleden een bijdrage van €20,- per jeugdlid t/m 18 jaar.

Ad Wijnands "LEEF JE DROOM"

12 oktober 2017 - Voormalig profwielrenner en jeugd trainer geeft op 18 november een openhartige presentatie over zijn wielercarrière en zijn strijd tegen kanker. Deze... Lees meer »

Limburg Cross Kampioenschap

02 oktober 2017 - Zondag 29 oktober staat in Venlo de volgende wedstrijd om de Toma Cycles Cup - Limburgcross​ ook in het teken van het Limburg Cross Kampioenschap. In... Lees meer »