Mountainbike Team Bart Brentjens gaat samenwerking aan met Limburg Cycling

CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team en Limburg Cycling bundelen de krachten. Het team van de eerste Olympisch kampioen Mountainbike (1996) Bart Brentjens en het platform voor de wielersport in Limburg gaan de samenwerking aan op het gebied van breedtesport, evenementen, infrastructuur en promotie. Zo zal het team onder andere mountainbike clinics aan de jeugd geven, Limburg wereldwijd promoten als mountainbike regio en wordt de samenwerking gezocht bij bestaande of nieuwe mountainbike evenementen.

Trainingskamp in Limburg
De samenwerking werd getekend tijdens het eerste trainingskamp van het team na de Lockdown in 2020. Uitvalsbasis van dit trainingskamp was het Watersley Sports & Talentpark in Sittard. “We waren voor het eerst in lange tijd weer met vrijwel het hele team bij elkaar. Extra mooi dat we dit konden vieren met de bekendmaking van deze samenwerking, waar ik als geboren Limburger natuurlijk trots op ben. Op deze manier kan ik mijn bijdrage leveren om het mountainbiken nog verder te ontwikkelen in Limburg, met alle daarbij behorende ambities. Van breedtesport en talentontwikkeling tot het aanleggen van nieuwe routes. Ook het aantrekken van (internationale) mountainbike evenementen is een ambitie. Met het oog op de Spelen van Parijs 2024 biedt Limburg extra kansen en mogelijkheden voor het mountainbiken”, aldus Bart Brentjens.

In een filmpje maakte Bart Brentjens de samenwerking bekend: https://www.youtube.com/watch?v=yPljFS-wKEE&t=1s

Icoon
Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling is blij met de samenwerking: "Bart is een icoon binnen de mountainbike sport, niet alleen in Limburg, maar wereldwijd. Bart zijn inzet voor tal van Limburgse mountainbike initiatieven in de afgelopen jaren tonen zijn betrokkenheid aan. Ik ben er van overtuigd dat hij samen met zijn team een waardevolle bijdrage zal leveren aan realisatie van de doelen van het Limburgs Wielerplan”.

Over het Mountainbike Racing Team van Bart Brentjens
Bart Brentjens, afkomstig uit het Midden-Limburgse dorp Haelen, werd in zijn carrière onder andere Wereldkampioen (1995) en schreef geschiedenis als de allereerste Olympisch Kampioen Mountainbiken (Atlanta, 1996). Na zijn actieve carrière richtte hij eind 2008, na deelname aanzijn 4e Olympische Spelen, zijn eigen mountainbike team op. De huidige naam van het team isCST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Het mountainbike team van Brentjens behoort al jaren tot de internationale wereld top. Dit jaar (2020) bestaat het team uit zeven mountainbikers waaronder Nederlands Kampioen Elite Dames Anne Tauber en David Nordemann (Brons bij de Wereldkampioenschappen XCO U23, 2018). Brentjens is tevens, zeker bij de jeugd, bekend als co-commentator voor Redbull TV, die onder andere live de UCI World Cups Mountainbike uitzenden voor meer dan 1 miljoen kijkers.
Meer informatie over het team is te vinden op https://mountainbikeracingteam.com 

Over Limburg Cycling
Stichting Limburg Cycling heeft tot doel om uitvoering te geven aan het Limburgs Wielerplan en om meer samenhang in de Limburgse wielersport te creëren. Ook wil de stichting de wielersport in de provincie versterken en een bijdrage leveren aan de positieve aspecten van de sport,onder andere op het gebied van gezondheid, sociale cohesie, branding, economie en toerisme. Stichting Limburg Cycling werkt samen met alle stakeholders die het Limburgse wielrennen een warm hart toedragen en focust zich daarbij op vier elementen: breedtesport,evenementen, talentontwikkeling en infrastructuur. 
Meer informatie over Limburg Cycling staat op www.limburgcycling.com