Muurtekeningen wielergrot Eroica

Tijdens de afgelopen editie van Eroica Limburg zijn wielerhelden Joop Zoutemelk, Jan Janssen en Bernard Hinault vereeuwigd in de gemeentegrot van Valkenburg. De drie oud Tour-winnaars prijken tegenwoordig met een muurtekening tegen de kalksteengroeve.

De schildering is gemaakt door kunstenaar Antoine Aarts en werd door de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de organisatie geschonken. “De mensen achter Eroica Limburg weten als geen ander Valkenburg internationaal op de kaart te zetten als de ‘wereldwielerstad’,” legt John Wauben van de gemeente Valkenburg aan de Geul uit. “Het event is een prachtige aanvulling op een lange traditie van wielerevenementen waarmee wij jaarlijks vele tienduizenden bezoekers naar onze regio trekken. Dat we dit kunnen vieren met deze wielerhelden, daar zijn wij als gemeente best een beetje trots op.”

Open Trainingen in Limburg

27 september 2021 - Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en zou je graag eens kennismaken met wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en/of veldrijden? Meld je dan... Lees meer »