Shirts Limburg Cycling Wielerscholen uitgereikt

Limburg Cycling heeft de activiteiten van de Limburg Cycling Wielerschool hervat op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard met de uitreiking van het officiële Limburg Cycling Wielerschool tenue.

Kinderen enthousiast maken voor de wielersport. Dat is de insteek van de Limburg Cycling Wielerscholen. Of het nu gaat om de racefiets of de mountainbike. Initiatiefnemer Milan van Wersch nodigde het Limburgsew Team Sunweb-talent Nils Sinschek (Maastricht) uit om het eerste klasje met liefhebbers te begeleiden op deze eerste dag.

Plezier
Limburg Cycling Wielerscholen gaat hiermee het tweede jaar in op twee locaties in onze provincie: Sittard en Venlo. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden. "Er zijn allerlei verschillende trainingen", vertelt Van Wersch van Limburg Cycling. "Maar kennismaken en plezier maken staat voorop."

Dumoulin
Het gaat er niet per se om dat uit deze wielerklasjes de nieuwe Dumoulin, Teunissen of Poels opstaat. Het gaat om het plezier beleven aan fietsen. Nils Sinschek onderschrijft dat: "Toen ik zo oud was, reed ik voorzichtig door het heuvelland, keek ik naar de duels tussen Contador en de broertjes Schleck. Dat vond ik geweldig om te zien en dat wilde ik zelf ook gaan doen. Daar heb ik, zonder druk, veel plezier uit kunnen halen. Nu gaat het best aardig en mag ik soms trainen met mannen als Dumoulin. Dus het plezier aan het fietsen heeft mij in de loopt van de jaren veel gebracht."

Bron: 1Limburg / L1

Klik voor meer informatie over de wielerscholen HIER