Sittard-Geleen Wielergemeente van het jaar

Maandag 12 november is de gemeente Sittard-Geleen door de Vrienden Club van Honderd uitgeroepen tot Wielergemeente van het jaar 2018. Het is het tweede jaar op rij dat de gemeente deze titel én eer ten deel komt.

Leden van de Vrienden Club van Honderd en oud-beroepsrenners konden hun stem uitbrengen op een aantal genomineerde gemeenten. De prijs werd uitgereikt door oud-wielrenner Marc Lotz. Een mooie kroon op de sportieve evenementen en prestaties die op wielergebied in Sittard-Geleen plaatsvinden. En die de stad bij profs en amateurs uit alle windstreken, jong en oud, op de kaart zetten.

Niet alleen de gemeente Sittard-Geleen werd in het zonnetje gezet. Ook Jan Krekels, oud-profwielrenner en sportambassadeur van de gemeente, werd op bijzondere wijze verrast. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Krekels in Mexico Olympisch goud in de wacht sleepte op de 100 km ploegentijdrit. Een prestatie van formaat waar zijn fans én de gemeente nog steeds erg trots op zijn en waar deze avond op gepaste wijze aandacht aan werd besteed.

Tour de France Roadbook 2019

27 juni 2019 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Dit jaar is de Grand Départ in Brussel om de hoek. Wil jij ook... Lees meer »