Succesvol Limburg Cycling Trainingskamp 2019

Van 22 t/m 24 februari vond het Limburg Cycling Trainingskamp 2019 voor 30 nieuwelingen en junioren van 5 verschillende verenigingen vanuit Teuven plaats. De organisatie had een mooi programma samengesteld en met het prachtige weer in het vooruitzicht kon er goed getraind worden.

VRIJDAG
Op vrijdagavond zijn de renners/rensters rond 18:30 aangekomen en werd er onder leiding van Lion de Wit gestart met een brainstormsessie met als thema: gezamenlijke trainingen van de Limburgse clubs. De conclusie was dat de renners graag 1x per maand een training afwerken met andere renners uit Limburg en dit kan afwisselend in verschillende regio's georganiseerd worden. 

Aansluitend gaf Jean Habets een uitgebreide presentatie over fietsonderhoud waarbij aspecten zoals het smeren van de ketting, poetsen van de fiets en wiel wisselen ter sprake kwamen. De avond werd afgesloten met het Teuvens kampioenschap wiel steken. Na een spannende strijd won Job Hesselink (TWC Maaslandster) bij de heren Femke Thoolen (WCL Bergklimmers) bij de dames. 

ZATERDAG
Op de zaterdagochtend werd in 3 groepen rond de klok van 09:00 vertrokken voor een duurtraining van +/- 65 km door de heuvels van de Voerstreek en Zuid-Limburg. Bij terugkomst werd er geluncht in de prachtige accommodatie (Greenvalley) te Teuven.

In de middag werd de groep opgesplitst in twee groepen, de eerste groep vertrok o.l.v. Jean Habets voor een bochtenclinic. De aangeleerde techniek kon daarna direct toegepast worden gedurende de klimtraining die was uitgezet door Boy Sanders. 

Deze klimtraining was zo opgezet dat de renners/rensters de beklimming van de Kasteelstraat (1.2 km a 6.1%) rond het omslagpunt moesten oprijden waarna de afdaling diende als herstel en de beklimming vanuit de andere kant weer in tempo opgereden moest worden. Er werd fanatiek getraind en de training werd goed opgepakt.

Rond de klok van 17:00 werd er vertrokken richting Brasserie Le Soigneur in Sippenaeken voor een heerlijke avondmaaltijd. 

Team Dimension Data & Team Sunweb
De avond werd afgesloten met twee presentaties van medewerkers van World Tour Ploegen. Dajo Sanders, coach van Team Dimension Data, trapte af met een presentatie over trainingsleer. Daarna was het de beurt aan Robin Scheijen, Chefkok van Team Sunweb, om de renners te informeren over voeding en waar men op moet letten voor, gedurende en/of na een training of wedstrijd.  

ZONDAG

Op zondag werd er na het ontbijt vertrokken richting Sittard waar de renners deelnamen aan de Limburg Cycling Trainingsrit op het Tom Dumoulin Bike Park. Ondanks het intensieve weekend streden de Limburgse renners weer allemaal mee voor de zege in deze laatste Trainingsrit. Kortom, een succesvol verlopen weekend met prachtige weersomstandigheden en leerzame presentaties.

Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de steun van Stan Bertram, Kirsten Janssen, Martijn Kusters, Edwin Arens, Lion de Wit, Jean Habets en Boy Sanders. Bedankt allemaal! 

Tour de France Roadbook 2019

27 juni 2019 - Binnenkort is het zo ver! Het grootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Dit jaar is de Grand Départ in Brussel om de hoek. Wil jij ook... Lees meer »