Tom Dumoulin komt met eigen wielerevenement

Tom Dumoulin wil de Limburgse jeugd in beweging krijgen en besmetten met het wielervirus. Daarom komt hij met een nieuw wielerevenement genaamd "Tour de Dumoulin". Op 6 oktober 2019 zal de eerste editie van het wielerevenement plaatsvinden. Vervolgens moet het evenement elk jaar de eerste zondag na het WK wielrennen op de weg georganiseerd worden.

Naast de mogelijkheid om te rijden over de vaste trainingsroutes van Dumoulin worden op de evenementenlocatie in Maastricht meerdere facetten uit het wielerleven nagebootst. Hierbij valt te denken aan een teambus, een podium, maar ook een materiaalpost.  Daarnaast wordt het wielerdorp nog verder ingevuld met side-events in verschillende thema’s, zoals voedingsadvies, uitleg over verschillende materialen, het onderhouden en schoonmaken van de fiets, het voorkomen van sportblessures en meer.

De Giro winnaar van 2017 wil iets terug doen voor de sport. ,,Ik ben door het jaar heen vooral een egoïstische topsporter en dit is voor mij een manier om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg.'', aldus Dumoulin tijdens de persconferentie. 

Meer informatie wordt later bekend gemaakt op https://tourdedumoulin.nl/


Kit for Kids

06 mei 2019 - Wielrennen is een dure sport. Voor sommige gezinnen is wieleruitrusting niet te betalen. Tal van kinderen willen dolgraag wielrennen, maar krijgen... Lees meer »