Twee nieuwe wielergemeenten!

Deze week zijn de gemeenten Bergen en Peel en Maas ook toegetreden tot de lijst met officiële Limburgse Wielergemeenten. In totaal zijn er daarmee inmiddels 21 Limburgse Wielergemeenten in Limburg. In 2014 is gestart met het vastleggen en toekennen van de term 'Limburgse Wielergemeente'.

Een Wielergemeente heeft hart voor de Limburgse Wielersport, heeft wieleractiviteiten binnen de gemeentegrenzen en draagt hier ook financieel een steentje aan bij, onder andere via het Limburgs Wielerfonds. Via dit Wielerfonds wordt de wielersport in Limburg financieel ondersteund. Jaarlijks wordt vastgesteld waar deze bijdragen aan worden toegekend. Dit zijn onder andere:

- Jeugdwedstrijden
- Nieuwelingen en junioren wedstrijden
- Het Regionaal Trainings Centrum wielrennen Limburg
- Het coördinatiepunt voor wielertoertochten
- Uiteenlopende breedtesportactiviteiten in de desbetreffende gemeenten
- Een bijdrage aan wielerverenigingen met jeugdleden t.h.v. €20,- per jeugdlid t/m 18 jaar.

Kaderdag Wieleracademie

20 februari 2018 - Op zondag 25 maart 2018 organiseert de Wieleracademie de Kaderdag op Papendal. Verschillende experts in en buiten wielerland zijn aan het woord en... Lees meer »

De Muur on Tour WK Editie!

23 januari 2018 - Valkenburg deint mee op de magneet die cyclocross heet. 3 en 4 februari: twee volle dagen strijd om de regenboogtruien voor junioren, vrouwen,... Lees meer »