Unieke Ladies Only! toertocht in Weert tijdens Boels Ladies Tour

Na het grote succes van de fietsclinic voor dames in 2017 en 2018 heeft TWC Weert wederom het initiatief genomen om ook in 2019 tijdens de etappe van de Boels Ladies Tour in Weert een uniek gratis side-event te organiseren en wel op woensdag 4 september. Doordat dit jaar ook de start en de finish in Stramproy/Weert is hebben we een uitgebreid programma, er is dit jaar niet gekozen voor een clinic maar voor een toertocht van ongeveer 50 km met VIP behandeling.

Weert is al jaren "Wielergemeente" dit wil zeggen dat de gemeente Weert samen met andere gemeentes in Limburg de wielersport promoot. In dit kader ondersteunt Limburg Cycling en de gemeente Weert deze toertocht en kunnen we net als in 2017 en 2018 deze toertocht kosteloos aanbieden. TWC Weert wil ook graag de komende jaren de toertocht/clinic organiseren om dit in de toekomst ook laagdrempelig te kunnen blijven organiseren en/of op andere wijze de wielersport te promoten zal er bij de ontvangst een bus staan waar iedere deelnemer geheel vrijblijvend een donatie kan doen.

De toertocht start in Weert. Onder politiebegeleiding worden de deelnemers naar de start in Stramproy begeleid. Om 12.00 uur zal Wethouder Sport Tessa Geelen het startschot geven voor de toertocht. De toertocht verloopt over het parkoers van de Boels Ladies Tour. In Thorn wordt even gepauzeerd onder het genot van een hapje en drankje en laten we de professionals passeren.

L1
Ook dit jaar worden rechtstreekse beelden uitgezonden van de koers door L1. Voor de live uitzending worden interessante beelden van de koers en side events uitgezonden. Dus mogelijk kom je nog in beeld. 

Dinerbonnen
Dit jaar is het wederom mogelijk mogelijk dinerbonnen te kopen. Voor €15,00 kun je vanaf 17.00 uur gebruik maken van het warm buffet bij Theater de Huiskamer.  

Voorinschrijven kan via fietsclinic@spam-protecttwcweert.nl interesse schrijf dan snel in er kunnen maximaal 75 dames deelnemen. Vermeld erbij of je gebruik wil maken van het buffet. 

Programma
10.30 uur     ontvangst deelnemers “Toertocht met VIP behandeling” bij Theater de Huiskamer te Weert     
11.00 uur     Introductie en toelichting programma
11.30 uur     Vertrek op de fiets als peloton onder politiebegeleiding naar Stramproy
12.00 uur     Start toertocht Boels Ladies Tour
12.45 uur     Aankomst in Thorn
13.20 uur     Passage Boels Ladies Tour in Thorn
13.30 uur     Start 2e deel toertocht

15.00 uur     einde toertocht, fiets stallen en naar VIP paviljoen voor de wedstrijd met een hapje en drankje (totaal drie rondes)

16.05 uur     Finish etappe Boels Ladies Tour
16.30 uur     Bijwonen huldiging winnaar en leiders in de klassementen
17.00 uur     Buffet en Start “Musical Night”         

De clinic wordt mede mogelijk gemaakt door  Limburg Cycling en de gemeente Weert. Meer informatie via www.twcweert.nl of stel je vragen aan miranda@spam-protecttwcweert.nl 

                         

Rabobank Liberation Ride

24 juli 2020 - Ben jij die Uber coole Mountainbiker en BMX-er die graag eens over hindernissen wil racen? Neem dan deel aan de eerste editie van de Rabobank... Lees meer »

Ladies Only - Pro Training

15 juli 2020 - Op 29 juli organiseert Limburg Cycling op het Tom Dumoulin Bike Park een Ladies Only - Pro Training die wordt verzorgd door meerdere rensters van Team... Lees meer »