Unieke samenwerking tussen Limburgse wielerwedstrijden

WCL Bergklimmers, Wielercomité Buchten, Velon/Hammerseries en Stichting Wielerweekend Stein (Omloop van de Maasvallei en Ronde van Limburg) hebben bekend gemaakt dat zij dit jaar intensief gaan samenwerken. Ook de betrokken gemeenten hebben hier een actieve en positieve rol bij gespeeld.

Waar drukte op de wielerkalender eerder een knelpunt leek te zijn, leveren de onderlinge gesprekken nueen optimale samenwerking op waar alle betrokken partijen bij gebaat zijn en waardoor ook de Ronde van Limburg een plek heeft gekregen in de agenda.

Dit jaar hebben veel sportevenementen een uitdaging met het vinden van een geschikte datum op de overvolle sportkalender. De Olympische spelen en het EK zijn hier een belangrijke reden voor. Wedstrijden zijn verplaatst en dit vraagt creativiteit qua planning omdat wedstrijden uit dezelfde categorieën niet tekort op elkaar mogen plaatsvinden. Zeker zo belangrijk is het borgen van de veiligheid van de deelnemers van de verschillende sportevenementen.

In de weekenden 29-30-31 mei en 6-7 juni zullen de wedstrijden van de samenwerkende organisaties verreden worden. De wedstrijden maken gebruik van elkaars faciliteiten, parcours, start- en finishlocaties en vrijwilligers.Peter Bouwels, voorzitter van WCL Bergklimmers: ,,Samen staan we sterk om de evenementen van alle 4de organisaties op de Limburgse wielerkalender te houden. Deze samenwerking moet ook een voorbeeld zijn voor andere organisatoren om elkaar als het nodig is op te zoeken en elkaar te helpen. In de huidige wereld van organiseren is samenwerking een must.“Het wielerprogramma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 29 mei (Buchten)

  • Aankomst ZLM Tour

Zaterdag 30 mei (Buchten)

  • Jeugdwedstrijden categorie 1 t/m 7 Dikke banden race
  • Aankomst Ronde van Limburg (start Beek

Zondag 31 mei (Buchten)

  • Mulleners Vastgoed Cycling Tour

Zaterdag 6 juni (Tom Dumoulin Bike Park)

  • Jeugdwedstrijden categorie 1 t/m 7 kwalificatie NK
  • Hammer Youth Omloop vd Maasvallei – Nieuwelingen onderdeel CLIMB (start Stein)
  • Hammer Youth Omloop vd Maasvallei – Junioren (start Stein)

Zondag 7 juni (Tom Dumoulin Bike Park)

  • Hammer Youth Omloop vd Maasvallei -Nieuwelingen onderdeel SPRINT / TIME TRIAL