Venray wil duurzaamste finishplaats ter wereld worden

Op vrijdag 16 augustus 2019 komt de Binck Bank Tour wederom naar Venray. Onlangs vond een symposium in het kader van duurzaamheid plaats waar de organiserende stichting de ambitie uitsprak om met Venray de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn.

"Duurzaamheid wordt ook in de sport steeds belangrijker en is één van de speerpunten in het coalitieakkoord van de gemeente Venray", legt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Welerpromotie Venray uit. "Rondom dat thema kunnen we elkaar versterken. Als stichting willen wij graag iets achterlaten, namelijk nieuwe initiatieven en ideeën rondom duurzaamheid. Onze ambitie kan zo een aanjager zijn voor de duurzaamheidsplannen van de gemeente Venray."

Eric Geurts, gedeputeerde provincie Limburg voor Energie en Duurzaamheid: "Innovatief Limburgs denk- en doewerk zorgt ervoor dat we in onze provincie bijna klaar zijn voor de toekomst. Ik vind het mooi om te zien dat sport en duurzaamheid hand in hand gaan."

Tijdens het symposium werden de eerste proefballonnen opgelaten hoe de ambitie ingevuld kan worden. Elektrische auto's en E-bikes, opwekken van zonne-energie tijdens de koers of het duurzamer produceren van materialen en drukwerk voor de koers werden als ideeën opgeworpen. 

Tekst: Peel en Maas Venray