Wielerprijzen voor Tom Dumoulin en Nils Sinschek

Tijdens het Limburgse Wielergala 2018, dat werd gehouden in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten, hebben Tom Dumoulin (Renner van het Jaar) en Nils Sinschek (Renner van de Toekomst) de prijzen in de wacht gesleept. Ook Bennie Ceulen (oeuvre) en George Deswijzen (Innovatie) werd in het zonnetje gezet voor hun verdiensten.

Tom Dumoulin won de prijs voor de zesde keer op rij. Naast de Maastrichtenaar waren ook Wout Poels, Mike Teunissen en Jaap Kooijman genomineerd voor de titel. 

Renner van de Toekomst
De prijs voor Renner van de Toekomst ging naar de 20-jarige Maastrichtenaar Nils Sinschek. Sinschek tekende recent een contract bij het Development Team van Sunweb, waar hij in januari zal starten. Vanwege zijn stage in Barcelona was Sinschek in Margraten afwezig en na zijn broertje de prijs voor hem in ontvangst. Sinschek werd afgelopen jaar onder andere vijfde op het NK bij de beloften (tot 23 jaar). Ook Jordan Habets uit Maastricht en mountainbiker Milan Vader uit Sittard waren genomineerd voor talent van het jaar.

Oeuvreprijs
De Oeuvreprijs (voor de 1e keer uitgereikt) ging naar Bennie Ceulen. Ceulen (67 jaar) is zelf oud-renner die in het verleden onder meer met Bernard Hinault bij Gitane reed en daarna als sportjournalist aan de slag ging bij de Limburgse Dagbladen en onder meer 20 keer de Tour de France versloeg. De afgelopen tien jaar was de in Berg en Terblijt wonende Ceulen perschef bij Sunweb en gold hij ook als vertrouwenspersoon van Dumoulin. Daarnaast is Ceulen ook attaché van de Tour-organisatie in Nederland en adviseur van de Provincie Limburg. 

Innovatieprijs
Nieuw dit jaar was ook de Innovatieprijs. Deze prijs ging naar de Gravel Series van George Deswijzen van Crossborder Cycling. De innovatieprijs werd toegekend vanwege het kleinschalige concept met aandacht voor de positionering van Limburg en de aandacht voor storytelling en communicatie. 

Het jaarlijkse Wielergala wordt georganiseerd door de Club 24 (die tevens de genomineerden en winnaars vaststellen) en werd dit jaar mogelijk gemaakt door de Gemeente Eijsden-Margraten, Limburg Cycling en de Limburgse Wielergemeenten. 

Foto: Mart Cremers

Kit for Kids

06 mei 2019 - Wielrennen is een dure sport. Voor sommige gezinnen is wieleruitrusting niet te betalen. Tal van kinderen willen dolgraag wielrennen, maar krijgen... Lees meer »