Wielervereniging Bergklimmers gaat het Tom Dumoulin Bike Park exploiteren

Wielerclub de Bergklimmers uit Sittard gaat het Tom Dumoulin Bike Park exploiteren. Komend jaar zal er een clubhuis gebouwd worden dat voorziet in de voorzieningen die nu nog ontbreken.

De vereniging krijgt de accommodatie voor dertig jaar in erfpacht van de gemeente Sittard-Geleen en het wielerparcours en mountainbikeparcours zal openbaar blijven. Sinds de opening van het park door naamgever Tom Dumoulin in 2017 vinden er wekelijks trainingen van de vereniging plaats en de jeugdafdeling van de vereniging is aanzienlijk gegroeid sinds deze opening.  

Er hebben sindsdien al talloze wielerwedstrijden en wielerevenementen plaatsgevonden. Zo vonden de Hammer Series plaats op het Bikepark alsmede Hammer Youth dat binnen korte tijd uitgroeide tot de grootste jeugdwedstrijd van Nederland. En waren er finishes van verschillende toertochten, Binck Bank Tour en de Boels Ladies Tour. Ook trainingswedstrijden, clinics, tijdritten en bijvoorbeeld het NK Paratriathlon vonden er plaats. 

Een clubgebouw voorziet niet alleen in een kantine, maar ook in voldoende toiletten, kleedruimten, douches, een medische ruimte en een plek waar fietsen schoongemaakt kunnen worden. 

Het Tom Dumoulin Bike Park biedt:

  • uitdagende parcoursen met een maximale lengte van 3,15 kilometer lang
  • Verschillende soorten wegdek
  • Hoogteverschillen
  • Technische bochten
  • Mountainbike/Cyclocrossparcours
  • Een groot evenementen/techniek terrein

Dit maakt het mogelijk om in de diverse Limburgse landschappen een interessante ronde te fietsen. Hoogteverschillen variëren van vals plat met een hellingspercentage van 1 tot 2,5% tot buitencategorie met een hellingspercentage van maximaal 22,5%. Ook een gemene kasseienstrook die bovenop de heuvel finisht zorgt voor extra uitdaging. Ook in de winter kan er gefietst worden door de aanwezige verlichting. 

 

 

MTB-Card Zuid-Limburg 2021

16 november 2020 - Vanaf heden is de MTB-Card Zuid-Limburg 2021 in de verkoop. Met de aanschaf van de framesticker steun je als mountainbiker de aanleg en het onderhoud... Lees meer »