Join the Race - Ladies Only

Van recreatief fietsen naar wedstrijdfietsen is een grote stap. Uit de “Wielersportmonitor 2017” blijkt echter dat 49% van de wedstrijdsporters mogelijk geïnteresseerd zijn in een begeleid trainingsprogramma waarin gewerkt wordt aan de ontwikkeling als ‘wedstrijdrijder’.

Bij Join the Race, ontwikkeld door de KNWU, leer je technisch beter fietsen en je fiets beter beheersen. In 6 trainingen leer je een bocht écht goed aansnijden, stabiel op je fiets zitten, maar ook beter, veiliger en slimmer in een groep rijden. Je vergroot je zelfvertrouwen en je wordt voorbereid op je eerste wedstrijd. De trainingen worden ondersteund met video's. De zevende training is het gezamenlijk rijden van een wedstrijd waarbij de trainer met je meefietst. 

In Limburg wordt jaarlijks een Join the Race - Ladies Only traject gestart die in 2019 zal plaatsvinden op het Tom Dumoulin Bike Park. De reguliere prijs voor een Join The Race is €125,- per persoon. Als onderdeel van het Actieplan Dameswielrennen wordt 50% van het inschrijfgeld vergoed (na afronding van alle trainingen) om de instapdrempel te verlagen. Kijk voor meer informatie op https://jointherace.nl/ 

Via deze website en de social media kanalen van Limburg Cycling wordt de startdatum bekend gemaakt.