Limburg Cycling Classics

Vijf Limburgse wielerwedstrijden die gezamenlijk al meer dan 190 edities hebben verreden werken samen onder de naam Limburg Cycling Classics. Het gaat om de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Nr 1 Ton Dolmans Trofee, Hel van Voerendaal en de HLB van Daal Eurode Omloop. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en kan op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving, inkoop of het delen van kennis en/of materialen.

Gezamenlijk hebben de 5 evenementen, naast de hoofdwedstrijden, maar liefst 13 side-events voor alle doelgroepen van jong tot oud. Ook loopt het (social)-media bereik van deze wedstrijden op tot bijna een miljoen met TV uitzendingen op L1, NOS, Eurosport en soms Sporza. 

Vijf ambassadeurs
Er hebben zich vijf ambassadeurs verbonden aan het initiatief. Dit zijn wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, voormalig wielrenners Roy Curvers en Bram Tankink, wielercommentator en presentator Sander Kleikers en oud-voetbalprof én mede initiator Ronald Waterreus. De vijf ambassadeurs hebben verschillende achtergronden, maar een ding gemeen, hun liefde voor de (Limburgse) wielersport.

Vijf Founding Partners
Er hebben zich met GroenLeven, Fagro, VDL groep, Shimano Experience Center en Landal Cauberg inmiddels ook vijf Founding Partners meerjarig verbonden aan de Limburg Cycling Classics. Deze bedrijven zijn partner van Limburg Cycling én de vijf wielerwedstrijden.