Limburg Cycling Classics

Vier Limburgse wielerwedstrijden die gezamenlijk al meer dan 130 edities hebben verreden gaan samenwerken onder de naam Limburg Cycling Classics. Het gaat om de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Ton Dolmans Trofee en de HLB van Daal Eurode Omloop. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en kan op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving, inkoop of het delen van kennis en/of materialen.

Mede-initiatiefnemer is oud-voetbalprof Ronald Waterreus die eerder ook betrokken was als koersdirecteur bij de dameswedstrijd van de Drielandenomloop. Gezamenlijk hebben de 4 evenementen, naast de hoofdwedstrijden, maar liefst 13 side-events voor alle doelgroepen van jong tot oud. Ook loopt het (social)-media bereik van deze wedstrijden op tot bijna een miljoen met TV uitzendingen op L1, NOS, Eurosport en soms Sporza. 

De samenwerking wordt in 2018 laagdrempelig opgestart op het gebied van communicatie en gezamenlijke promotie. Gedurende het jaar wordt gewerkt aan uitbreiding van de samenwerking richting 2019. Dat kan gebeuren op het gebied van gezamenlijke inkoop van materialen en/of diensten of het delen van materialen. Ook worden de mogelijkheden voor gezamenlijke sponsoren onderzocht.