Limburg Cycling Jeugd Cup

Samenwerking 12 Limburgse Jeugdwedstrijden

hebben de krachten gebundeld en verrijden hun wielerwedstrijden in 2019 wederom binnen het circuit dat de naam Limburg Cycling Jeugd Cup heeft.

Naast de reguliere uitslagen per wedstrijd worden er aparte klassementen voor de bolletjestrui in de heuvelachtige wedstrijden en de groene trui bij vlakke wedstrijden. Tenslotte roept de organisatie bij elke wedstrijd een Renner van de Dag uit. Meer informatie alsmede de reglementen zijn te vinden op: www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup of download de flyer hier.  Het truienklassement wordt mede mogelijk gemaakt door de KNWU - District Limburg.

31 maart        Fysio+ Jeugdronde in het Gouden Hoefijzer Maasbracht-Beek
28 april          Kasseiencriterium Eijsden
4 mei             Kleeberg Challenge Mechelen
12 mei           Jeugdronde op de Heksenberg Heerlen
15 mei           Klimtijdrit Ransdaal Ransdaal (LET OP: GEEN TRUIENKLASSEMENT)
8 juni             Hammer Youth Sittard
22 juni           Wielerweekend Buchten Buchten
22 juni           Jeugdronde De Rooëjbes Neer
7 juni             Geonius Jeugdronde Schinnen
14 juli            Jeugd Klimkoers Bocholtz Bocholtz
1 september   Jewagas Grote Prijs Rob Mulders Well
7 september   Ronde van Reuver Reuver
22 september D&D verhuur Jeugdronde Molenberg Heerlen 

Inschrijven 
Het is niet nodig om je apart in te schrijven voor deelname aan de truienklassementen van de Limburg Cycling Jeugd Cup (ook renners buiten Limburg hoeven ze niet apart in te schrijven). Als je bent ingeschreven en deelneemt aan de Limburgse wedstrijd(en), doe je ook automatisch mee aan de klassementen om de groene trui en/of bolletjestrui. 

Let op! Belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden is het feit dat alleen een x aantal beste uitslagen meetellen voor het eindklassement (zie reglementen). Er kunnen t.o.v. het eindklassement en het tussenklassement dus altijd (flinke) mutaties plaats vinden. 

Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen

Naast de truienklassementen word speciaal voor de Limburgse Jeugdrenners een apart klassement bijgehouden om het Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen. Een initiatief van 4 Limburgse wielerverenigingen met jeugd. De tussenstanden en eindstand van dit klassement wordt ook gepubliceerd op www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup

Tussenstanden
De tussenstanden in de 3 klassementen zijn hieronder te vinden: