Limburg Cycling Jeugd Cup

Samenwerking 13 Limburgse Jeugdwedstrijden

13 Limburgse jeugdwedstrijden hebben de krachten gebundeld en hebben hun wielerwedstrijden in 2017 verredenen binnen het circuit dat de naam Limburg Cycling Jeugd Cup heeft gekregen. 

De eindstand in de groene trui 2017 is hier te vinden
De eindstand om de bolletjestrui 2017 is hier te vinden 
De eindstand om het Limburgs Kampioenschap 2017 is hier te vinden

Naast de reguliere uitslagen per wedstrijd waren er aparte klassementen voor de bolletjestrui in de heuvelachtige wedstrijden en de groene trui bij vlakke wedstrijden. Tenslotte roept de lokale organisatie bij elke wedstrijd een ‘Renner van de Dag’ uit. Meer informatie alsmede de reglementen zijn te vinden op: www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup of download de flyer hier.  Het truienklassement wordt mede mogelijk gemaakt door de KNWU - District Limburg.

Inschrijven 
Het is niet nodig om je apart in te schrijven voor deelname aan de truienklassementen van de Limburg Cycling Jeugd Cup (ook renners buiten Limburg hoeven ze niet apart in te schrijven). Als je bent ingeschreven en deelneemt aan de Limburgse wedstrijd(en), doe je ook automatisch mee aan de klassementen om de groene trui en/of bolletjestrui. 

Let op! Belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden is het feit dat alleen een x aantal beste uitslagen meetellen voor het eindklassement (zie reglementen). Er kunnen t.o.v. het eindklassement en het tussenklassement dus altijd (flinke) mutaties plaats vinden. 

Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen

Naast de truienklassementen word speciaal voor de Limburgse Jeugdrenners een apart klassement bijgehouden om het Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen. Een initiatief van 4 Limburgse wielerverenigingen met jeugd. De tussenstanden en eindstand van dit klassement wordt ook gepubliceerd op www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup. De reglementen kunnen hier gedownload worden. 

Naast de reglementen die zijn opgenomen op de flyer zijn de reglementen uitgebreid, om onduidelijkheid te voorkomen over de tussenstand. 

  • Bij een gelijk aantal totaal punten wordt de renner met de hoogste uitslag in de verreden wedstrijden bovenaan geplaatst.
  • Hebben beide renners een even hoge uitslag behaald, dan wordt de renner met de meeste hoogste uitslagen bovenaan geplaatst.
  • Zijn de hoogste uitslagen gelijk en ook nog het aantal hoogste uitslagen, dan wordt de renner die in de laatste wedstrijd het hoogst is geklasseerd bovenaan geplaatst.