Limburg Cycling Jeugd Cup

Samenwerking 13 Limburgse Jeugdwedstrijden

13 Limburgse wedstrijden hebben de krachten gebundeld en verrijden hun wielerwedstrijden in 2019 wederom binnen het circuit dat de naam Limburg Cycling Jeugd Cup heeft.

Naast de reguliere uitslagen per wedstrijd worden er aparte klassementen voor de bolletjestrui in de heuvelachtige wedstrijden en de groene trui bij vlakke wedstrijden. Tenslotte roept de organisatie bij elke wedstrijd een Renner van de Dag uit.

Meer informatie alsmede de reglementen zijn te vinden op: www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup of download de flyer hier.  Het truienklassement wordt mede mogelijk gemaakt door de KNWU - District Limburg.

31 maart Fysio+ Jeugdronde Maasbracht-

28 april Kasseiencriterium Eijsden Eijsden

4 mei Kleeberg Challenge Mechelen

5 mei Ton Dolmans Trofee Stein

12 mei Jeugdronde op de Heksenberg Heerlen

15 mei Klimtijdrit Ransdaal Ransdaal (geen trui)

8 juni Hammer Youth Sittard

22 juni Wielerweekend Buchten Buchten

22 juni Jeugdronde De Rooëjbes Neer

7 juli Geonius Jeugdronde Schinnen

14 juli Jeugd Klimkoers Bocholtz Bocholtz

1 september Wieleromgeving Venlo

8 september Ronde van Reuver Reuver

22 september D&D verhuur Jeugdronde Molenberg Heerlen

Inschrijven 
Het is niet nodig om je apart in te schrijven voor deelname aan de truienklassementen van de Limburg Cycling Jeugd Cup (ook renners buiten Limburg hoeven ze niet apart in te schrijven). Als je bent ingeschreven en deelneemt aan de Limburgse wedstrijd(en), doe je ook automatisch mee aan de klassementen om de groene trui en/of bolletjestrui. 

Let op! Belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden is het feit dat alleen een x aantal beste uitslagen meetellen voor het eindklassement (zie reglementen). Er kunnen t.o.v. het eindklassement en het tussenklassement dus altijd (flinke) mutaties plaats vinden. 

Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen

Naast de truienklassementen word speciaal voor de Limburgse Jeugdrenners een apart klassement bijgehouden om het Limburgs Jeugd Kampioenschap Wielrennen. Een initiatief van 4 Limburgse wielerverenigingen met jeugd. De tussenstanden en eindstand van dit klassement wordt ook gepubliceerd op www.facebook.com/limburgcyclingjeugdcup

Tussenstanden
De tussenstanden in de 3 klassementen zijn hieronder te vinden:

Eindstand Groene trui (eerste 12)
Eindstand Bolletjes Trui (eerste 12)
Eindstand Limburgs Kampioenschap( eerste 12 )
Eindstand NK kwalificatie