Tom Dumoulin Bike Park

Het Tom Dumoulin Bike Park biedt uitdagende parcoursen met een maximale lengte van 3,15 kilometer lang. Verschillende soorten wegdek, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om in de diverse Limburgse landschappen een interessante ronde te fietsen. Hoogteverschillen variëren van vals plat met een hellingspercentage van 1 tot 2,5% tot buitencategorie met een hellingspercentage van maximaal 22,5%. Door wielervereniging de Bergklimmers zijn zes verschillende parcoursen tegelijkertijd te gebruiken tijdens hun trainingen. 

Vooralsnog kan er gratis gefietst worden tijdens de openingstijden van het Tom Dumoulin Bike Park. Op de website van de Sportzone Limburg www.sportzonelimburg.nl/tomdumoulinbikepark/ worden de openingstijden gepubliceerd alsmede eventuele evenementen, waardoor openbaar fietsen niet mogelijk is. Ook zijn daar de prijzen te vinden om het parcours exclusief af te huren. 

AGRO-CUP Trainingswedstrijden
Regelmatig organiseert Wcl de Bergklimmers trainingswedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park

Wanneer?    Elke woensdag 19.00 – 20.30
Voor wie?    Voor iedereen met en zonder licentie, vanaf geboortejaar 2002 en ouder.
Kosten?       €5,- voor niet-leden, €4,- voor leden van Wcl Bergklimmers.

De wedstrijden starten om 19:00 met een neutralisatie van 20 minuten met een snelheid van +/- 35 km p/u. De laatste drie ronden worden met rondeborden aangegeven. De gedubbelde renners dienen dan de wedstrijd te verlaten. Kom rond 18:30 in verband met mogelijke drukte bij het inschrijven.
Kijk voor actuele berichtgeving over de trainingswedstrijden op de facebookpagina van Wcl Bergklimmers