Limburg Cycling Selectie

Talentontwikkeling

De Limburg Cycling Selectie (LCS) is de districtsselectie en bestaat uit renners van verschillende Limburgse verenigingen en het RTC Wielrennen. De Sport Technisch District Coördinator (STDC) van de KNWU Limburg selecteert de renners voor de verschillende wedstrijden die een aanvulling zijn op het wedstrijdprogramma van de verenigingen.

In 2019 rijden nieuwelingen, junioren en beloften circa 25 koersdagen onder de naam Limburg Cycling Selectie. Dit zijn voornamelijk klassiekers en (buitenlandse) etappekoersen in Nederland, België en Oostenrijk. 

TOP VOORZIENINGEN
Met een vaste groep van begeleiders (ploegleiders, verzorgers en mecaniciens) werken we de komende jaren aan de ontwikkeling van de renners. Dankzij onze partners zoals Metroprop en Andantino hebben we de beschikking over:

  • Een prachtig Limburgs tenue van Bioracer
  • Handschoenen en sokken via GripGrab
  • Twee nieuwe koerswagens (Mini's Made in Limburg)
  • Een nieuwe Wielerbus in samenwerking met Watersley Sports & Talentpark
  • Professionele voeding van Born en Grainlabs 
  • Dankzij Wielersport Math Salden prachtige reservefietsen en perfect (reserve)materiaal.
  • Onderhoudsmateriaal en pompen via SKS Germany
  • En voor het begeleidingsteam en de renners vrijetijdskleding via All in One Reclame

De uitvalsbasis is de 'Limburg Cycling Service Course' in Sittard. Naast een prachtige ervaring bieden we ons begeleidingsteam een dagvergoeding van €60, eventuele licentie en worden onkosten (voeding/overnachting) uiteraard vergoed.

GEZOCHT
We zijn nog op zoek naar soigneurs/verzorgers die ons willen ondersteunen tijdens de wedstrijden. Je taken? Kleding uitdelen, broodjes en wedstrijdvoeding klaarmaken, bidons vullen en aangeven, etc. Geen moeilijke taken, maar zeer belangrijk voor een geslaagde koers.  

Wil je wellicht meewerken aan dit mooie project als mecanicien of verzorger? Stuur dan vrijblijvend een mail naar info@spam-protectLimburgcycling.com voor meer informatie en het wedstrijdprogramma.